Volkswagen připravuje koncepty autonomních elektromobilů bez čelního okna

18.10.2016
přidejte názor
Autor: Redakce

Zvláštní skici futuristických vozů automobilky Volkswagen se dostaly do světa z Mezinárodní organizace pro ochranu duševního vlastnictví (WIPO). Patrně se jedná o připravované koncepty, které uvidíme na nadcházejících autosalonech nebo výstavách techniky (například na veletrhu spotřební elektroniky CES).

Žádné konkrétní informace kromě samotných snímků se na veřejnost nedostaly, můžeme tedy jenom spekulovat. Jak tvar konceptů napovídá, půjde o autonomní futuristické elektromobily, takže lze očekávat další vývojový stupeň platformy MEB pro elektrické vozy, kterou jsme si mohli prohlédnout třeba na novém konceptu Volkswagen I.D. na autosalonu v Paříži.

Jak si můžete na některých ze snímků všimnout, futuristická auta nemají ani čelní okno. To by nasvědčovalo nasazení plně autonomního systému, který Volkswagen aktuálně vyvíjí. Vedle sportovně se tvářícího kupé (nebo spíše GT) si můžeme prohlédnout i vizi běžných aut, která vypadají jako futuristická MPV a minibusy.

Volkswagen se k úniku patentových snímků nijak nevyjádřil. Existuje také možnost, že se jedná o vozidla určená pro filmové účely. Automobilky se již několikrát chytily příležitosti zahrát si ve filmech z budoucnosti. Vzpomeňte si třeba na elektrické Audi RSQ z filmu Já, robot nebo na Lexus 2054 ze snímku Minority Report.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?