Kalendář Zetor: Na rybách i na lovu

přidejte názor
Autor: Redakce

Křehká krása v kontrastu se silnými stroji - takové jsou letošní kalendáře z limitované edice společnosti Zetor Tractors. Kalendáře jsou v prodeji ve 2 verzích – tradiční produktové a kreativněji pojaté limitované edici.

Limitovaná edice
Obě edice vznikaly v polovině září v reálných lokacích v okolí Brna, rodném městě ikonických červených traktorů. Limitovaná čtyřstránková edice kreativně a s lehkou nadsázkou vyjadřuje, kde všude se dá využít síly, obratnosti a odolnosti traktorů Zetor. V hlavních rolích jsou letošní novinky - Major v novém designu, Crystal HD, Forterra HD a Proxima HS. Produktový dvanáctistránkový kalendář je zasazen do reálného prostředí, kde traktory Zetor nachází své uplatnění – všech 6 modelových řad, které Zetor nyní ve svém portfoliu nabízí, můžete vidět na loukách, polích, lesích, parcích, ve dne i v noci. Autorem a realizátorem kalendářů je uznávaný slovenský fotograf Martin Fridner, který je pod jejich tvorbou podepsaný již počtvrté. V limitovaném verzi se objevila modelka Andrea Zlesáková, která v kalendáři pózovala již minulý rok, a vedle ní pak další dvě modelky Anna Szopa a Aneta Kalousková, které pózují třeba jako rybářky.
PRODUKTOVY 500x350 final FOGRA39.indd
„Celým kalendářem nás provází téma využitelnosti traktorů pro aktivity našich slečen v přírodě. Jako obvykle jsme motivy volili s velkou mírou nadsázky. Spojení ženské krasy s krásou místní přírody a elegancí silných strojů nám evokuje univerzálnost využití traktorů v praxi,“ vyjadřuje se k záměru fotografií dvorní fotograf kalendářů Martin Fridner.

„Tentokrát to nebyla realistická montáž ani práce v ateliéru, ale reálné prostředí s reálnou fotografií. Projekt byl náročný zejména, co se týče hledání lokací, jelikož jsme potřebovali specifické druhy země v relativně malé vzdálenosti. Musím říct, že okolí Brna mě překvapilo svojí přírodní rozmanitostí, bylo to pro mě i poučné a inspirativní cestování,“ doplňuje Fridner.

PRODUKTOVY 500x350 final FOGRA39.indd
Kalendáře Zetor mají již tradici, každý výtisk je žádaným sběratelským kouskem. Každoročně vychází ve dvou edicích, a to v limitované, která umělecky propojuje krásu žen se silou stroje, a v produktové, která je zaměřená na stroje a jejich využití. Kalendáře oceňují i odborné poroty, například v roce 2015 získal kalendář pro rok 2016 ocenění Fénix Content za fotoprodukci. Kalendáře na rok 2019 budou v prodeji od pondělí 12. listopadu na e-shopu Zetor a u autorizovaných prodejců značky Zetor. Limitovaná edice bude k dispozici za 369 Kč a produktová za 169 Kč.

PRODUKTOVY 500x350 final FOGRA39.indd

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?