Renault půjčí malou městskou dodávkou EZ-Flex

1 nový názor
Autor: Redakce

Na květnovém veletrhu Viva Technology v Paříži Renault předvede malou městskou dodávku s elektrickým pohonem EZ-Flex jako dokonalé řešení dopravy „last mile“. Jedná se o pozoruhodný doplněk městských rozvážkových vozidel představených vloni v Hannoveru na autosalonu užitkových vozidel IAA jako koncept EZ-Pro.

Renault EZ-Flex je dlouhý jen 3860 mm. Má průměr otáčení jen 9 m a přitom nabízí objem nákladového prostoru 3 m3. Nakládání usnadňuje nakládací hrana jen 76 cm nad zemí. Navíc sedák sedadla spolujezdce se dá vyklopit vzhůru a vznikne tak dodatečný úložný prostor pro menší předměty.

2019 - Renault EZ-FLEX

Dvoumístná kabina využívá prvky známé z jiných vozů značky Renault s digitálním přístrojovým panelem a centrálním dotykovým displejem s navigací.

Elektrický pohon zaručí dojezd na jedno nabití 150 km, což při průměrném nájezdu městských dodávek 50 km bohatě postačuje pro každodenní rozvoz zboží.

2019 - Renault EZ-FLEX

Nejpozoruhodnější na Renaultu EZ-Flex je to, že nejde jen o výstavní studii. Má totiž být vyroben v sérii deseti kusů, které Renault na dva roky půjčí různým firmám, organizacím či samosprávám po Evropě. Tito nájemníci za to umožní nepřetržité sledování provozu vozidla. Jeho senzory budou do centrály Renaultu odesílat informace o poloze vozidla, rychlosti jízdy, počtu zastávek, zbývajícím dojezdu, frekvenci použití jednotlivých dveří atd. Automobilka tato data následně využije při vývoji velkosériových užitkových vozidel určených primárně pro městský provoz.2019 - Renault EZ-FLEX

miztli (neregistrovaný)
Až bude k dispozici elektrická dodávka, co ujede denně 750 km a bude moci mít střídač, co dává příkon 3000 W 220V AC k pohonu mražáků na mražené výrobky, tak pak teprve to bude k něčemu. Tohle je jen náhražka s malým akčním rádiem.
  • Našli jste v článku chybu?