Právě vychází časopis Motocykl 7+8/2020. Stále s poštovným zdarma

přidejte názor
Autor: Redakce
  • První jízda: MV Agusta Brutale 1000 RR

  • Představení: Husqvarna Norden 901

  • Srovnávací testy: Yamaha Tracer 2019 vs. 2020, hypernakedy Aprilia, Kawasaki a KTM, Kawasaki Versys 650 vs. CFMoto 650MT, Royal Enfield Interceptor 650 vs. Honda CB750 Four

  • Redakční testy: Suzuki V-Strom 1050XT, H-D Road Glide Limited, BMW F 900 R

  • Rozhovor: cestovatel Vojta Vlasák

  • Stavba: Bone X od Eastern Bobber

 

Smyslné křivky, řev čtveřice koncovek, neurvalost a esprit devadesátých let napěchovaný moderní elektronikou, enormním apetitem po absurdních rychlostech a tunou extravagantního sex-appealu. Taková je nová litrová Brutale, se kterou jsme protančili testovací den od úsvitu do soumraku.

Letošní model Traceru vypadá jako pořádná designová divočina a technická revoluce. Ale zdání klame, novinka je předchozímu modelu podobnější, než by se mohlo zdát. Má význam pořídit poslední model, anebo se raději podívat po zánovní ojetině?

O tom, že se mateřské KTM podařilo kdysi švédské značce Husqvarna vrátit zpět poněkud zašlý lesk a dodat pořádnou porci neotřelého stylu, nemůže být při pohledu do modelového portfolia pochyb. Nicméně celé toto snažení vstoupí na zcela jinou úroveň až s homologací Nordenu 901!

Ať chcete, nebo ne, retro v dnešní době táhne. Jakmile vyrobíte něco s lehkým nádechem starých „dobrých“ časů, vysoká prodejní čísla jsou zaručena. U Suzuki to vědí a po úspěchu s reinkarnací Katany je tady nový Dr. Big, tedy pardon, V-Strom 1050XT!

Dvouválec, čtyřválec s kompresorem, nebo do véčka? Trojice nejmodernějších názorů značek na to, jak by měl vypadat hypernaked, poměří svoje síly na české okresce. Který z nich bychom si chtěli nechat v garáži?

Minulá generace efkového roadsteru BMW od nás v redakci dostala tak trochu pejorativní přezdívku nosorožec. Jela tak, zněla tak a vlastně tak i vypadala. S tím je ale konec. Letošní novinka si z předchůdce bere jen to nejlepší a zbytek notně vylepšuje.

Tempo, jakým Harley-Davidson modernizuje svoji modelovou řadu, nebylo nikdy zrovna závratné. Za novinku se v Milwaukee často počítá i model s pozměněnou grafikou či jinými ráfky. Přesto se však kvalita zážitku za řídítky neustále zvedá. Jedním z posledních příkladů budiž letošní novinka Road Glide Limited.

Že se konstruktéři firmy CFMoto při vývoji modelu 650MT nechali v mnohém inspirovat svými japonskými kolegy, je něco jako veřejné tajemství. Do jaké míry se jim ale podařilo dosáhnout srovnatelných kvalit a jízdních vlastností svého vzoru, Kawasaki Versys 650? To určitě zajímalo nejen nás.

Letošní expozice Suzuki na Motosalonu v Brně zaujala mnohé nejen novým V-Stromem, jehož test najdete na straně 36, ale i legendárním Bigem, na kterém vloni Vojta Vlasák vyrazil po ose do země vycházejícího slunce a zase zpět domů do Česka. Jaké bylo toto opravdu nevšední dobrodružství?

Jako z jiného světa působila při svém uvedení na trh v roce 1993 a překvapivě podobně působí ještě dnes. Řeč je o Yamaze GTS1000, cestovní motorce, jež nafasovala netradiční technická řešení z podivuhodného konceptu Morpho. Dokonalý základ pro futuristický projekt 21. století!

Prázdninové dvojčíslo Motocyklu seženete tradičně ve všech dobrých trafikách a na benzinkách, ale můžete si ho objednat i do své schránky. Cena tohoto „jednorázového předplatného“ je stejná jako na pultech – za poštovné nezaplatíte ani korunu navíc. Stačí kliknout na www.motocykldoschranky.cz.

MOTOCYKL 7+8/2020 vychází ve čtvrtek 23. července.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?