Právě vychází časopis Auto motor a sport 12/2019!

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Představení: Škoda Octavia, VW Golf

  • První jízda: Nissan Juke, Peugeot 208

  • Redakční testy: Audi SQ7, VW Passat 2.0 TDI, BMW M135i, Kia XCeed

  • Srovnávací test: BMW 3 Touring proti Audi A4 Avant, Mercedesu C kombi a Volvu V60

  • Rozhovor: Ola Källenius, předseda představenstva Daimler AG

  • Fascinace: Za volantem prvního Porsche

  • Autofokus: Veteráni upravení na elektrický pohon

Prosincové vydání měsíčníku Auto motor a sport přináší zájemcům o automobily opravdu hodně zajímavého čtení a atraktivních představení a testů. Hlavním tématem nového čísla je nová generace Škody Octavia, kterou jsme mohli ještě před premiérou důkladně prozkoumat. A oproti té minulé je toho hodně nového. Octavia číslo 4 přichází krátce po všelijakých řečech o tom, jak má být značka Škoda více zaměřena spíše na Dacii, ale vypadá spíše jako auto, před kterým by se mělo mít na pozoru třeba i takové BMW řady 3. A právě to v provedení Touring na stránkách Auto motor a sportu změřilo síly s Audi A4 Avant, Mercedesem C kombi a Volvem V60. To si rozhodně nenechte ujít, byl to velmi těsný souboj!

A nechybí ani představení v pořadí již osmé generace VW Golf, vycházející ze stejného základu jako Octavia. Novým trendem jsou přestavby veteránů a youngtimerů na vozy s čistě elektrickým pohonem. A těch aut se již v dnešní době nabízí celá řada od různých značek. Je libo klasické Mini, Porsche 911, Jaguar E-Type nebo snad Rolls-Royce Phantom ze 60. let? Do minulosti zabrousíme i při vzpomínce na Renault 5 Turbo s motorem místo zadních sedadel.

Dnes je to všude samé SUV, a kupé to dnes mají těžké. Postavili jsme proti sobě dva zajímavé modely, která naštěstí drží štafetu. O tom, zda nás více zaujalo Audi TT RS či BMW M2 Competition si již budete muset přečíst sami. Prozradit snad můžeme, že si s nimi dal dostaveníčko i jeden model z Japonska. Bylo to hodně zajímavé generační srovnání. I další testy určitě zaujmou. Osmiválcový diesel pod kapotou Audi SQ7 servíruje svých 435 koní a 900 Nm, VW Passat v novém provedení zase všechny drtí svým perfekcionismem a Kia XCeed svým atraktivním designem. Ten je i silnou stránkou nového Peugeotu 208 a Nissanu Juke, za jehož volanty jsme absolvovali první kilometry. Zajímavou zkušeností byl i test nového BMW řady 1.

Zajímavé počtení skýtá i analýza současného stavu mezi největšími světovými producenty, stejně jako rozhovor s novým předsedou představenstva koncernu Daimler. Věděli jste, že i ženy závodí a leckdy úspěšně? A tentokrát není řeč o Elišce Junkové. Lahůdkou na konec Auto motor a sportu č. 12/2019 je osmistránkový článek o svezení s vůbec prvním Porsche historie s nevyčíslitelnou hodnotou a závodním modelem 356/2, jehož cena se pohybuje „jen“ okolo 36 mil. Kč.

Hezké čtení!

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?