Porsche Panamera Executive má prodloužený rozvor, nový motor a více místa vzadu

10.11.2016
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Panamera Executive má o 150 mm delší rozvor

  • Pro verzi Executive je připraven speciální paket zadních sedadel

  • Dostanete komfortní sedačky, originální tablety a stolek i zábavní systém

  • Přichází také nový základní šestiválec o výkonu 243 kW (330 k)

Motoristická veřejnost očekává premiéru nové generace Volkswagenu Golf, ale u koncernu VW to není jediná dnešní premiéra. Porsche totiž představilo před autosalonem v Los Angeles prodlouženou verzi modelu Porsche Panamera. Jmenuje se Executive. Oproti běžné Panameře má rozvor prodloužený o 150 mm, na 3100 milimetrů.

Porsche Panamera (1) K prodloužené verzi Panamera Executive se přidává i nový základní šestiválec o výkonu 330 k
Panamera Turbo Executive Verze Executive je k dostání i s ostatními motory včetně dieselu, hybridu nebo vrcholného Turba

K tomu se přidává nový základní motor — přeplňovaný šestiválec 3,0 l o výkonu 243 kW (330 k). Ten lze objednat i s pohonem všech kol. Motor je standardně spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou a proti minulé šestiválcové Panameře má o jeden litr nižší kombinovanou spotřebu.

Porsche Panamera Executive se sice představuje ve Spojených státech, ale nebude vyhrazena pro místní trh. Koupíte ji i v Evropě a cílí také na zákazníky v Číně, kteří jsou svojí touhou po prodloužených verzích proslulí.

Verze Executive je standardně dodávána s pohonem všech kol. Lze ji pořídit i s hybridním pohonem, dieselem, silnějším šestiválcem z modelu Panamera 4S a také ve vrcholném provedení Panamera Turbo s přeplňovaným osmiválcem o výkonu 404 kW (550 k). Executive má rozsáhlejší výbavu a standardně i adaptivní vzduchový podvozek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?