Nové Audi A5 je tady. Prohlédněte si první fotky

16.07.2024
přidejte názor

V malém předstihu si můžeme na prvních fotkách prohlédnout nové Audi A5, které nahrazuje dosluhující A4. Vypadá velmi zajímavě. 

Audi dnes představí nový model A5, který nahradí současnou A4. Změna tradičního označení souvisí s přechodem do elektrické éry, protože jméno A4 bude vyhrazeno modelu využívajícímu výhradně elektrický pohon. Naproti tomu nová A5 ještě přichází se spalovacími motory. Jak novinka vypadá, to ukazují první oficiální fotky, které se ale na internetu objevily s menším předstihem. Oficiální světová premiéra proběhne dnes. 

Nová Audi A5 přichází v několika karosářských variantách včetně parádního kombi nebo sportovně střiženého liftbacku. Z prvních fotek je také patrné, že s displeji se v interiéru rozhodně nešetřilo. Kromě tradiční dvojice displejů v podobě přístrojového štítu a středového displeje infotainmentu bude k dispozici také třetí displej určený pro spolujezdce, což v této kategorii není zrovna obvyklé. 

Na další podrobnosti si musíme počkat ještě pár hodin, každopádně A5 ještě jednou a naposledy nabídne i spalovací motory. Zmíněná změna jména totiž vychází z nové koncepce označování modelů Audi, kdy sudá čísla mají využívat elektromobily a lichá auta se spalovacím motorem. 

Zdroj: Motor 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?