Mercedes nevěří na konec malých MPV. Připravuje novou třídu T

29.07.2020
1 nový názor
Autor: Mercedes-Benz
  • Mercedes-Benz třídy T je novou generací dodávky Citan, bude ale více zaměřen na cestující

  • Auto by nemělo být jen předělávkou modelu od Renaultu, má mít vlastní charakter

  • Vůz se na trh dostane v polovině roku 2022, lákat bude vyznavače aktivního životního stylu

Podle řady kritiků byla dodávka Mercedes-Benz Citan šlápnutím vedle. Auto podle nich bylo jen mírně předělaným Renaultem Kangoo. Důsledkem toho byl vůz kvality nehodné hvězdy na kapotě, třeba kvůli špatným výsledkům při crash testech v laboratořích Euro NCAP. I přesto už Mercedes oznámil, že bude s Renaultem spolupracovat i na druhé generaci modelu.

Ta má být ale úplně jiná a minimálně v úpravě pro cestovní použití ponese také nový název. Mercedes ji nabídne jako třídu T, která je zaměřena na rodiny vyznávající aktivní životní styl. Jde tak trochu proti proudu, protože výrobci se nyní zbavují vozů kategorie MPV. Mezi řidiči je o ně stále menší zájem, lákají je spíš SUV.

Definitivní smrt rodinných MPV: Renault po 40 letech zařízne Espace
Přečtěte si také:

Definitivní smrt rodinných MPV: Renault po 40 letech zařízne Espace

Mercedes chce naopak ke své značce nalákat novou klientelu. „Třída T umožní rodinám, aby se poprvé seznámily s naším vozem a vstoupily do světa Mercedesu,“ řekl Marcus Breitschwerdt, šéf užitkových vozů automobilky. „Aktivní rodiny hledají atraktivní, praktické a zároveň kompaktní vozy. A to jim přesně náš nový model nabídne,“ dodal s tím, že auto bude více Mercedesem, ať už jde o kvalitu zpracování, materiály, nabídku technologií nebo design.

Automobilka už také potvrdila, že kromě standardních spalovacích motorů bude Mercedes-Benz T také čistý elektromobil. Auto nyní podstupuje standardní jízdní testy a jeho vývoj se blíží k finiši. Pokud vše půjde podle plánu, dostane se na trh v polovině roku 2022.

Zvoník (neregistrovaný)
K čemu jsou rodinná auta lidem, kteří žijí sami. Proč se musí jezdit v čtyř až pětimístném autě, když jeden člověk potřebuje jednomístné vozidlo jen malých rozměrů?
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?