Má se Panamera bát? Mercedes-Benz představí v Ženevě čtyřdveřové AMG GT

12.02.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Mercedes AMG GT se dočká čtyřdveřového provedení

  • Hlavním cílem je sebrat nějaké zákazníky Porsche Panamera

  • Základní motorizací má být osmiválec 4,0 l bi-turbo

  • Pod kapotou by ale mohl být i hybridní pohon

Jako by těch „čtyřdveřových kupé“ neměl Mercedes v nabídce dost. Před rokem se na autosalonu v Ženevě představil koncept čtyřdveřového hybridu Mercedes-Benz AMG GT a nyní se, opět v Ženevě, dočkáme odhalení produkční verze. Modely s označením AMG s hybridním pohonem už Mercedes vyrábí.

Cíl je jasný, konkurovat podobným produktům od BMW, Audi a především od Porsche. Právě nová Panamera je terčem chystaného Mercedesu. Technicky se ale bude čtyřdveřové provedení od dvoudveřového kupé dost lišit.

Doporučujeme: Test na pondělí: Mercedes-Benz AMG GT R

Pod kapotou očekáváme osmiválec 4,0 l se dvěma turby a výkonem kolem 600 koní. I tento motor by se mohl dočkat připojení hybridního systému a když uvážíme, že Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid má výkon 680 koní, můžeme si udělat představu, k jaké číslovce bude Mercedes mířit.

Do prodeje by se produkční čtyřdveřový Mercedes AMG GT měl dostat ještě letos. Ohledně verze shooting brake, čili sportovně střiženého kombíku, se prozatím nemluví. Ale kdo ví. Když může Mercedes dělat dvanáctiválcový terénní kabriolet, proč by nemohl dělat okruhový kombík s hybridním pohonem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?