Range Rover Sport se opět předváděl. Tentokrát vyjel po schodech až k Nebeské bráně

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Land Rover zveřejnil další ze svých akčních kousků. Range Rover Sport tentokrát vyjel po schodech až k čínské Nebeské bráně 

  • Celkem vůz zdolal 999 schodů se sklonem až 45°

  • Range Rover Sport už dříve závodil v plavání, sjížděl sjezdovku nebo přejel největší písečnou poušť 

Automobilka Jaguar Land Rover se v posledních letech víc než kdy dříve baví tím, že svá auta prezentuje v extrémních situacích. Možná si vzpomenete na to, jak nový Jaguar XF přejížděl po lanech řeku, nebo na to, jak malý E-Pace skočil takzvaný barelový skok s rotací kolem podélné osy. Teď byl zveřejněn další díl této série. V hlavní roli se představil Range Rover Sport. Projel se po jedné slavné čínské silnici a hlavně po ještě slavnějších čínských schodech.

Konkrétně se bavíme o silnici Tianmen Mountain Road, označované také jako Dragon Road. Ta má 99 místy téměř neuvěřitelných zatáček. Vede na parkoviště pod takzvanou Nebeskou bránu, kam už turisté běžně chodí po svých. Čeká je výstup 999 schodů se sklonem až 45°. V Land Roveru si řekli, že jejich Range Rover na parkovišti neskončí a že vyjede po schodech až nahoru, což se nakonec také povedlo.

Doporučujeme: Range Rover Velar nadchne už svým vzhledem. Ale tím to nekončí 

Automobilka k tomuto kousku použila nový Range Rover Sport P400e, tedy plug-in hybridní provedení s celkovým výkonem 297 kW (404 k). Za volant se posadil testovací jezdec týmu Panasonic Jaguar Racing Ho-Pin Tung. Vše nakonec dobře dopadlo, přestože podle názoru lidí z divize Land Rover Experience šlo o nejextrémnější věc, jakou s Range Roverem Sport dosud podnikli.

A to je co říci, protože Range Rover Sport už dříve v rámci podobných akcí například stanovil rekordní čas na Pikes Peak, přejel největší písečnou poušť světa na Arabském poloostrově nebo sjel 14,9 km dlouhou švýcarskou sjezdovku Inferno. Bude opravdu zajímavé sledovat, s čím přijde Land Rover příště. Vzhledem k nastolenému trendu to patrně bude vskutku velké dobrodružství.

Nové video z čínské Dragon Road najdete výše, níže si můžete připomenout všechny starší akce s Range Roverem Sport, o kterých byla řeč:

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?