Kvíz: Ukažte světu, jak dobře znáte ikonickou Škodu Fabia první generace

16.05.2024
přidejte názor
Autor: Škoda Auto

První Škoda Fabia, to bylo hodně poctivé auto, které řadě lidí slouží dodnes a mnozí na něj nedají dopustit. V dnešním kvízu si prověříme, jak dobře tuhle modlu minulosti znáte nebo jak dobře si na ní vzpomínáte. 

Škoda Fabia patří dlouhodobě k nejprodávanějším automobilům na českém trhu. Tahle obliba pramení z popularity Felicie a z obliby první generace Fabie, která představovala velmi kvalitní produkt škodováckých inženýrů. Důkazem je i to, že tahle auta pořád můžeme vídat v dnešní provozu a zachovalé ojetiny si stále docela dobře drží svou cenu. Dnes se v kvízu podíváme, jak dobře se v této ikoně tuzemského provozu vyznáte. 

Do dražby jde unikátní jedničková Škoda Octavia. Má legendární motor 1.9 TDI, 21 tisíc najeto, tři řady sedadel a nemá střechu
Přečtěte si také:

Do dražby jde unikátní jedničková Škoda Octavia. Má legendární motor 1.9 TDI, 21 tisíc najeto, tři řady sedadel a nemá střechu

První Fabia existovala v řadě zajímavých verzí. Šetřiví řidiči možná zavzpomínají na diesel SDI, který sice moc nejel, ale za to nabízel naprosto minimální spotřebu a neprůstřelnou spolehlivost. Právě díky kombinaci těchto vlastností je i dnes o SDI zájem. Na vrcholu pak stála Fabia RS také netradičně osazená dieselovým motorem. První Fabia se dokonce podívala i do nejvyšší kategorie rallye, když od ní odvozený speciál jezdil v seriálu WRC. 

Ale dost bylo rekapitulování, teď je řada na vás. V dnešním kvízu máte nachystaných obligátních deset otázek, u každé několik odpovědí, kdy správná je vždy jen jedna z nich. Tak schválně, dosáhnete na plný počet bodů? 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?