Jaguar ukázal maskované XF Sportbrake na prvních fotkách. Odhalení proběhne 14. června

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Jaguar XF Sportbrake nové generace bude odhalen 14. června 

  • První oficiální fotky a video ukazují maskovaný vůz

  • Britskou novinku odhalí tenista Andy Murray 

Jaguar už dříve oznámil, že v dohledné době představí model XF Sportbrake nové generace. Zatím jsme si mohli prohlédnout pouze základní siluetu a jednu fotku, včera automobilka dala k dispozici další oficiální fotografie a video. I když ukazují britskou novinku ještě s maskováním, představu o podobě automobilu nám dávají docela dobrou.

Doporučujeme: Jaguar potvrdil příchod XF Sportbrake. Prodávat se začne už v létě

V doprovodné tiskové zprávě Jaguar nezveřejnil žádné bližší technické podrobnosti. Nejdůležitější je tak oznámení termínu odhalení vozu. Jaguar oficiálně představí kombi odvozené od aktuální generace XF 14. června, přičemž auto odhalí tenista Andy Murray.

Na přiloženém videu si můžete prohlédnout maskované XF „v akci“, respektive příběh o tom, jak Andy Murray nechtěl věřit, že je Bunabhainneadar Tennis Court skutečný. A tak se tam maskované XF Sportbrake zajelo podívat. Mimochodem, tento tenisový kurt je údajně tím nejodlehlejším tenisovým kurtem v Británii.

Doporučujeme: Jaguary XE, XF a F-Pace dostaly nové motory Ingenium a na pumpě zaplatí za benzín

Protože jde pouze o odvozenou verzi stávajícího modelu, je téměř jisté, že nabídka motorizací bude shodná se základním sedanem. V jeho případě je nejslabším motorem dvoulitrový vznětový čtyřválec o výkonu 120 kW (163 k), naopak nejvýkonnější provedení používá kompresorem přeplňovaný zážehový šestiválec naladěný na 280 kW (380 k).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?