Jaguar I-Pace získal po titulu evropského auta roku také titul nejlepšího auta na světě. A nejen ten

přidejte názor
  • Jaguar I-Pace zvítězil v anketě World Car of the Year 

  • Ve finále porazil Volvo V60/S60 a Audi e-tron

  • Kromě toho I-Pace získal také titul World Car Design of the Year a World Green Car of the Year

  • I-Pace je z pohledu těchto anket velmi úspěšný, protože už má na svém kontě také titul evropského auta roku

Ke svému konci dospěla také anketa World Car of the Year, která je tradičně vyhlašována v rámci autosalonu v New Yorku. O titul se ucházela trojice Jaguar I-Pace, Volvo S60/V60 a Audi e-tron, přičemž vítězství nakonec získal elektrický Jaguar. Ten tak zaznamenal poměrně výrazný úspěch, protože už dříve se stal evropským autem roku a v rámci ankety Car of the Year navíc obdržel i další ocenění.

O titul světového auta roku se letos ucházelo čtyřicet modelů, kdy nejlepší vůz vybírala mezinárodní porota čítající 86 motoristických novinářů původem z 24 zemí světa. Ta kromě celkového vítěze volí i nejlepší automobily v dalších kategoriích a i tam Jaguar I-Pace uspěl. Byl totiž zvolen za automobil s nejlepším designem a zároveň zvítězil v kategorii ekologických vozů.

Titul Car of the Year vyhrála dvě auta. Vítězství nakonec v rozstřelu získal Jaguar I-Pace
Přečtěte si také:

Titul Car of the Year vyhrála dvě auta. Vítězství nakonec v rozstřelu získal Jaguar I-Pace

Titul nejlepšího městského automobilu pak obdrželo nové Suzuki Jimny (což je trochu paradox, protože jde o terénní vůz), za nejlepší luxusní vůz bylo zvoleno Audi A7 a kategorii sportovních aut ovládl McLaren 720S.

Jaguar uvádí, že od představení modelu I-Pace tento elektromobil získal už na 62 ocenění, a to včetně titulu evropského auta roku, kde velmi těsně porazil sportovní kupé Alpine A110. Autem roku se stal také v Německu, v Norsku nebo ve Spojeném království. O podobný titul se ucházel rovněž České republice, ale zde ho porota neposlala ani do finále.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?