Isdera Commendatore se vrací. Šestilitrový dvanáctiválec nahradila... Však vy víte co

přidejte názor
Autor: Redakce
  • ...samozřejmě, elektřina. Nové Commendatore je elektromobil 

  • Vůz pohánějí dva elektromotory s celkovým výkonem 600 kW

  • Staré Commendatore využívalo šestilitrový dvanáctiválec 

  • Premiéra proběhne v Pekingu 

Isdera bývala malá německá společnost, která postavila několik velmi zajímavých automobilů. Jedním takovým byl začátkem devadesátých let model Commendatore 112i. Šlo o supersport využívající ve velkém techniku Mercedes v čele se šestilitrovým dvanáctiválcem. Aktuálně přichází nová Isdera Commendatore GT, která ale bohužel nemá se svým předchůdcem nic společného. Jak asi tušíte, na podobně velký motor nedošlo. Nové Commendatore je elektromobil.

Značka Isdera už patří společnosti z Hong Kongu. Minulý rok ukázala crossover EX5 a na aktuálním autosalonu v Pekingu představí právě nové Commedatore GT, což je sportovní elektromobil se vzhůru výklopnými dveřmi. Pohánějí ho dva elektromotory s celkovým výkonem 600 kW (845 k) a točivým momentem 1060 Nm. Kapacita použitých baterií je 105 kWh.

Doporučujeme: V České republice vznikl nový vůz. Je to elektromobil s retro designem a motory v kolech

Elektrické Commendatore GT je sice o zhruba 300 kg těžší než to staré, ale je samozřejmě rychlejší. Z nuly na 100 km/h se rozjede za 3,7 s, sprint na 200 km/h zvládne za 9,8 s. Nejvyšší rychlost 250 km/h je daná omezovačem, vůz by údajně dokázal jet až 302 km/h. Dojezd Commendatore GT by měl být 500 km. Špatnou zprávou pro případné zájemce je fakt, že znovuzrozená Isdera plánuje vyrobit pouze dva exempláře.

Na videu níže si pak můžete připomenout, o čem byla původní Isdera Commendatore.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?