Do zásuvky už chce i SsangYong. Chystá levné elektrické SUV

21.07.2020
přidejte názor
Autor: SsangYong
  • SsangYong Korando zřejmě v dubnu příštího roku vyjede i ve variantě čistého elektromobilu

  • Automobilka využije stávající model, jen vymění pohon. Vůz dostane jeden elektromotor

  • Díky baterii o kapacitě 64 kWh slibuje dojezd až 400 kilometrů

Korejský SsangYong, známý hlavně výrobou levnějších SUV s jednoduchou technikou, se chce přidat k řadě automobilek, které uvádí své první elektrické modely na trh. Příští rok na jaře by tak měl začít jeho stávající kompaktní model Korando jezdit s čistě elektrickým pohonem. Dokládají to první propagační obrázky.

Design novinky se od verzí se spalovacím motorem bude lišit jen minimálně. Pod kapotu dostane elektromotor o výkonu 188 koní. Přesnější technické údaje zatím nejsou veřejné, nicméně se proslýchá, že by elektrické Korando mělo mít omezenou maximální rychlost. A to jen na 150 km/h.

Elektromobil za cenu Fabie? V Německu díky štědrým dotacím realita
Přečtěte si také:

Elektromobil za cenu Fabie? V Německu díky štědrým dotacím realita

Tím chce automobilka zjevně zabránit rychlému vysátí 61,5kWh baterie, kterou vůz dostane. Ta by měla stačit na ujetí přibližně 400 kilometrů. Hodnota ale odpovídá staršímu měření NEDC, v novějším WLTP by mohlo Korando obhájit kratší dojezd. Dá se odhadnout, že reálně vůz zvládne nějakých 300 kilometrů.

I to by mělo stačit k tomu, aby zaútočil na ostatní dostupnější elektromobily. Těm dominují také vozy korejské provenience, třeba Hyundai Kona Electric nebo Kia e-Soul. Zda se automobilce, která už jednou odešla z Evropy a pak se na její trhy znovu vrátila, podaří zabodovat, to ukáže až příští rok.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?