Celá příď za sklem, pořádné logo. Opel ukázal náčrtky nové Mokky

09.06.2020
přidejte názor
Autor: Opel
  • Opel zveřejnil další obrázky, které mají zvýšit napětí před premiérou nové generace crossoveru Mokka

  • Nový Opel Mokka se nejdřív ukáže jako elektromobil, celou příď bude zakrývat skleněný štít

  • Nový design, který ovlivní i další modely značky, se představil na několika kresbách

Na začátku příštího roku vyjede na silnice nová generace crossoveru Opel Mokka. Jako první se ukáže v plně elektrické verzi díky platformě EMP1, kterou bude sdílet s dalšími modely koncernu PSA. Díky tomu nebude potřebovat funkční masku chladiče a tak si designéři mohli vyhrát s jejím tvarem i zpracováním.

Nový Opel Mokka se silně inspiroval konceptem GT X z roku 2018. Je to patrné v ostře seříznutém tvaru přídě, kde na masku chladiče navazují full-LED světlomety. Ty budou mimochodem pro nový model v základu, za příplatek pak bude k mání jejich sofistikovanější verze Matrix LED schopná vykrýt protijedoucí vozy.

Němec s francouzskou technikou. Jak si vede nový Opel Corsa proti Peugeotu 208?
Přečtěte si také:

Němec s francouzskou technikou. Jak si vede nový Opel Corsa proti Peugeotu 208?

Designéři do přídě zapracovali element, kterému říkají Vizor. Prý se inspirovali u závodních helem a chtěli, aby jejich auto vypadalo, jako když si jezdec sklopí plexi štít. Celá maska vozu tak bude zakrytá sklem, což ještě zvýrazní chromovaná linka okolo. Vyčnívat by mělo jen logo značky, v Evropě tedy blesk Opelu, ve Velké Británii gryf držící vlajku s písmenem V jako symbol Vauxhallu.

Nová Mokka navíc na roky dopředu určí, jak budou další nové Opely vypadat. „Je pro nás velmi důležité stvořit novou čerstvou tvář značky, která bude předlohou pro náš budoucí design a filozofii,“ řekl šéfdesignér Opelu a Vauxhallu Mark Adams s tím, že Vizor bude zvýrazňovat německé kořeny vozy. Uvnitř by měla Mokka pokračovat ve futuristickém střihu díky velkému displeji na palubní desce.

Ukázka designu kabiny vozu s tenkým volantem a displejem uprostřed
Opel a Vauxhall jsou dnes už propojené značky, liší se hlavně logem

Opel Mokka by se mohl odhalit na podzim, tedy v době, kdy se počítalo se zahájením autosalonu v Paříži, který byl kvůli koronaviru zrušen. Po elektrickém modelu Mokka-e, jenž zřejmě nabídne stejný pohon jako modely Corsa-E nebo DS 3 Crossback E-Tense, se začne prodávat i verze s běžnými spalovacími motory. Není jisté, zda i ta dostane příď s Vizorem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?