Autosalon Frankfurt 2019 ovládnou německé značky. Představí se i nová Škoda Octavia

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Prestižní motoristické akce se nezúčastní 22 automobilek

  • VW, BMW a Porsche představí své novinky domácímu trhu

  • Ford uvede důležité SUV modely

Dávno pryč jsou doby, kdy si žádná větší ani menší automobilka nemohla dovolit vynechat autosalony v Ženevě, Paříži nebo Frankfurtu. Doba pokročila, výrobci šetří, zavádějí nové formáty prezentace svých výrobků online nebo na jiných přehlídkách typu Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Znát to bude i na letošní autoshow IAA Frankfurt, která v podzimním termínu alternuje s autosalonem v Paříži. V termínu 12. - 22.9. 2019 budou na výstavních plochách k vidění převážně německé automobilky, pro které je domácí akce na velkém trhu dobrou příležitostí, jak představit odborné i laické veřejnosti své vozy.

Škoda Superb dostala v rámci faceliftu diodové řasy, více asistentů a provedení Scout
Přečtěte si také:

Škoda Superb dostala v rámci faceliftu diodové řasy, více asistentů a provedení Scout

Volkswagen zde odhalí finální podobu svého elektromobilu ID3, který se má stát jedním ze základních pilířů snahy stát se největším světovým výrobcem aut na baterie. Sériový elektromobil zde představí i Porsche, jeho luxusní sedan Taycan si klade za cíl přetáhnout zákazníky všudypřítomné Tesle. Mezi koncernovými značkami pochopitelně nebude chybět Škoda, kterou zde čeká veledůležitá premiéra nové generace Octavie, kterou jistě doplní nedávno faceliftovaný Superb plug-in hybrid a elektrické Citigo. Seat pak přiveze novou generaci Leonu, který i v záplavě dalších a dalších SUV či crossoverů  - Ateca, Tarraco, Arona  - stále ještě představuje nejprodávanější model značky (v roce 2018 158 300 prodaných kusů).

Z německých značek dále nebude chybět Opel. Ostatní automobilky, spadající pod koncern PSA (Peugeot, Citroën, DS) však přítomny nebudou. Na stánku BMW pak najdete nedávno představenou novou generaci řady 1. Evropské automobilky bude dále zastupovat Land Rover, který ve Frankfurtu odhalí nový Defender.

Ford odhalil plán evropské záchrany: nová Kuga, velký Explorer a záplava hybridů
Přečtěte si také:

Ford odhalil plán evropské záchrany: nová Kuga, velký Explorer a záplava hybridů

Milovníky japonských vozů letošní autosalon zklame. Nenajdou zde Nissan, Mazdu, Subaru, Suzuki ani Mitsubishi. Výjimkou bude Honda s městským elektromobilem E. Kia pak chystá premiéru další karosářské varianty Ceeedu s názvem XCeed. Ford, který vynechal letošní autosalon v Ženevě i loňskou Paříž, přiveze do Frankfurtu novou generaci Kugy, Explorer ve verzi plug-in a také malé SUV Puma s dynamičtějšími tvary, které v nabídce doplní konzervativnější EcoSport.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?