Audi je další automobilkou, která míří do seriálu Formula E

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Audi vstoupí do seriálu elektrických formulí příští rok

  • Tovární tým v sérii Formula E má být podporou pro řadu chystaných elektromobilů

  • Kromě Audi míří mezi elektrické formule také Jaguar 

Automobilka Audi oficiálně oznámila vstup do seriálu elektrických formulí. Stane se tak v sezóně 2017/2018, kdy se na startu objeví monoposty továrního týmu. Už v nadcházející sezóně bude ovšem Audi v této sérii více vidět, protože rozšiřuje spolupráci s týmem ABT. Kromě jiného to fanoušci poznají už na samotném názvu, který se změní na ABT Schaeffler Audi Sport.

Rozhodnutí o nasazení továrního týmu do závodů Formula E odůvodňuje Audi chystanou ofenzivou elektrických modelů. Do roku 2025 by mělo být každé čtvrté Audi v nabídce elektromobilem. Vše odstartuje příchod elektrického SUV v roce 2018.

Audi ale není první automobilkou, která se představí mezi elektrickými formulemi s továrním týmem. Už od nadcházející sezony se na startu objeví tovární tým Jaguar Racing. Také Jaguar vidí v šampionátu Formula E možnost, jak zviditelnit chystané elektrické modely.

Formula E nabídne už v sezoně 2016/2017 jednu hodně zajímavou novinku. Jako doplněk by se v rámci závodů elektrických formulí měly v mezičasech objevit na trati také závodní autonomní auta, která se budou prohánět po okruzích bez řidiče.

zwfvisiqj (neregistrovaný)
Audi je další automobilkou, která míří do seriálu Formula E - Autobible.cz [url=http://www.gc1d51lcp2m6p4543vqng3n2017zgd22s.org/]uzwfvisiqj[/url] azwfvisiqj zwfvisiqj http://www.gc1d51lcp2m6p4543vqng3n2017zgd22s.org/
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?