Galerie fotek, které se do AMS nevešly: BMW 8 Gran Coupé, Mercedes GLE, Peugeot 208

přidejte názor
Autor: Redakce

Při fotografování aut do časopisů vznikne spousta profesionálních snímků, z nichž pro mnohé už na omezeném prostoru tištěného periodika nezbude místo – na rozdíl od webu. Říkali jsme si, že je to škoda. V nové rubrice vám proto budeme nabízet obrazovou ochutnávku aut, která najdete v nejnovějším vydání magazínu auto motor a sport. (Vydává ho společnost Mladá Fronta, stejně jako Autobibli.) Snímky v následujících galeriích vznikly při výrobě AMS 1/2020, který najdete u všech dobrých prodejců tisku v těchto dnech.

BMW M850i xDrive Gran Coupé

Gran Coupé je požitkářské auto. Co ho odlišuje od sedanů řad 5 a 7 je jízda. Sice vám nezprostředkuje tak nefiltrovaný zážitek jako opravdu sportovní auta, to ale ani nikdo nečeká. V ostatních ohledech je M850i naprosto suverénním strojem, jehož jízdnímu projevu se ani menší pětka, a už vůbec ne sedmička, nemohou rovnat. Škoda jen, že řízení postrádá zpětnou vazbu. Jízdní projev Gran Coupé je fenomenální, stejně jako jeho podvozek. A navzdory tužšímu set-upu si zachovává vytříbený komfort odpružení, pokud tedy nezvolíte režim Sport.

BMW řady 8 se představuje jako Gran Coupé s extra párem dveří
Přečtěte si také:

BMW řady 8 se představuje jako Gran Coupé s extra párem dveří

Třešničkou na dortu je bezesporu motor. Osmiválec má sílu, charakter, zvuk. Dokonce i v režimu Eco Pro zní sonorně, ve Sportu si pak navzdory částicovému filtru zapráská z výfuků. Zvuk je sice částečně generován uměle pomocí reproduktorů, ale ani kolemjdoucí nezůstanou o lahodné tóny ochuzeni.

Mercedes-Benz GLE 400 d

Třída GLE, která začínala jako někdejší „emelko“, je vlastně již takovým inventářem Mercedesu. Ve své čtvrté generaci toto velké SUV přiváží i výkonnější verze řadového třílitrového biturbo šestiválce disponujícího 243 kW a 700 Nm. Tento jeden z nejlepších dieselů dneška má s tímto 2,3t pořízkem evidentně více práce než třeba s takovým CLS, dynamika je ale přesto výtečná. Na stovku GLE 400 d dorazí za necelých šest sekund.

Mercedes-Benz GLE dostal aktivní podvozek, delší rozvor a hybridní pohon
Přečtěte si také:

Mercedes-Benz GLE dostal aktivní podvozek, delší rozvor a hybridní pohon

Motor má podmanivý šestiválcový zvuk a jeho spojení s devítistupňovým automatem je harmonické. Převodovka řadí jako, když bičem mrská, a to i směrem dolů, prakticky tedy nemáte potřebu do její práce jakkoliv zasahovat. Výborně táhne a pochvalovat si ho budou zejména ti, kdo potřebují tahat těžké přívěsy.

Peugeot 208 1.2 PureTech GT Line

Nová dvěstěosmička je příjemným oživením mezi malými automobily. Vyzkoušeli jsme vrchol nabídky, top provedení GT Line s prověřeným a oceňovaným tříválcem 1.2 PureTech se 130 koni a automatem. Dynamicky jde o ukázkový příklad „warm hatche“ se svižným odpichem a agilním šasi. Podvozek je však i v této o něco snížené verzi naladěn směrem ke komfortu, což sice znamená pořád velmi slušné žehlení nerovností a příjemnou plavnost i na 17" kolech, do zatáček jej však musíte hezky usadit a v rychlém sledu zatáček počítat s měkčím odpružením.

Peugeot 208 nové generace má český ceník. Jak si stojí oproti Fabii a Cliu?
Přečtěte si také:

Peugeot 208 nové generace má český ceník. Jak si stojí oproti Fabii a Cliu?

Nová 208 umí všechno minimálně stejně dobře jako předchůdkyně, řadu věcí však zvládá ještě lépe. Rozhodně přidala na stylu a interiér teď konečně může být srovnáván s tím nejlepším, co jde v dané třídě koupit.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?