Ženeva 2017: Nissan výrazně přepracoval Qashqai. Nově bude jezdit po dálnicích sám

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nissan důkladně modernizoval Qashqai

  • Design navazuje na novou Micru, vylepšen byl také interiér 

  • Hlavní novinkou je systém ProPilot. Díky němu bude Qashqai umět jezdit po dálnicích zcela sám

Velmi důležitou novinku najdeme na ženevském stánku automobilky Nissan. Model Qashqai totiž patří v nabitém segmentu kompaktních SUV k těm prodejně vůbec nejúspěšnějším, takže bychom jeho facelift rozhodně neměli přehlédnout. A facelift to je skutečně důkladný, přestože o změnách týkajících se motorů dostupné materiály neříkají vůbec nic.

Doporučujeme: Nissan Qashqai 1.6 dCi obchází emise, rozhodl jihokorejský soud

Měnilo se ale všechno ostatní a začíná to už designem. Kompletně přepracovaná karoserie vzhledově navazuje na novou Micru. Vůz může mít až devatenáctipalcová kola a spolu s modernizací dorazily do nabídky také dva nové odstíny karoserie — světlá modrá a bronzová. Úpravy interiéru měly za cíl pozvednout vnímanou úroveň kvality. Kromě jiného nově dostanete čalounění kůží Nappa, interiér by měl být také tišší.

Jak už bylo řečeno, o motorech tisková zpráva nezmiňuje vůbec nic, takže zde zřejmě zůstává vše při starém. Změnami ovšem prošly tlumiče, odpružení i řízení. Qashqai by díky tomu měl být jistější při jízdě po silnici.

Doporučujeme: Nissan 370Z se nakonec dočká nástupce díky dílům a platformě od Infiniti

To nejzajímavější ovšem přináší asistenční systémy. Nissan nabídne k modernizovanému modelu Qashqai systém ProPilot. Jde o stejnou věc, kterou na ženevském autosalonu prezentuje hned několik automobilů (například VW Arteon nebo Volvo XC60). Při jízdě po dálnici budete moci přenechat řízení na automobilu. Rychlostní limit ale Nissan nezmiňuje. Qashqai vás pak nově upozorní také na přijíždějící dopravu při couvání a po faceliftu rovněž dokáže rozpoznat chodce.

Nissan představil model Qashqai poprvé v roce 2007. Od té doby prodal v Evropě už více než 2,3 milionu exemplářů. Modernizované provedení naváže na tyto úspěchy v červenci letošního roku, kdy oficiálně vstoupí do prodeje.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?