Ženeva 2017: Hybridní Mercedes-AMG GT Concept chce bojovat s Panamerou

07.03.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Čtyřdveřový koncept Mercedesu-AMG GT má plug-in hybridní pohon

  • Výkon může dosahovat až na 600 kW (816 k)

  • Je to spíše vize, kudy se chce AMG ubírat

Jako by měl Mercedes těch „čtyřdveřových kupé“ málo. Ale pokud někomu nestačí Mercedes CLS, může se těšit na čtyřdveřové kupé AMG GT, které podle všeho za pár let přece jen dorazí. Na aktuálně představeném konceptu z ženevského autosalonu můžeme vidět, kudy se chce Mercedes přibližně ubírat.

Jak se dalo čekat, koncept má pod kapotou plug-in hybridní systém. Základem je ale pořád přeplňovaný osmiválec 4,0 l. Mercedes neuvádí přesné parametry, pouze říká, že v posledním stádiu vývoje očekává nejen dostatečně velký plně elektrický dojezd, ale také celkový výkon soustavy 600 kW (816 k). Díky pohonu všech kol má auto zrychlit na 100 km/h za méně než tři sekundy.

Doporučujeme: Paříž 2016 — Elektrický Mercedes-Maybach 6 má tu obří kapotu zbytečně

Značka Mercedes-Benz na konceptu čtyřdveřového AMG GT představuje několik technických novinek a designových prvků, které by ráda využila i na dalších modelech, ne jen nutně na těch s logem AMG. Novinkou jsou třeba denní světla s využitím nanotechnologie. Povšimněte si také absence zpětných zrcátek. Koncept má jen malé vysouvací kamery, které obraz promítají na displej uvnitř vozu.

Čtyřdveřový koncept Mercedes-AMG GT si nedělá ambice na okamžitou sériovou výrobu, spíše jen naznačuje, že vrcholné modely AMG se nemusí nutně omezovat na dvoudveřové a dvoumístné uspořádání. V blízké budoucnosti tak například hybridní Porsche Panamera Turbo nebude mít teritorium působnosti jenom pro sebe.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?