Zdravím, jmenuji se Sayer a jsem volant budoucnosti

05.09.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Volant Sayer je součástí nového futuristického konceptu společnosti Jaguar Land Rover. Jaguar FUTURE-TYPE se zaměřuje na dopravu po roce 2040.
  • Firma představí automobilovou technologickou budoucnost 7. září na Tech Festu. Volant se může stát jediným komponentem auta, který budete vlastnit.
  • Jaguar Land Rover Tech Fest se koná v Central Saint Martins v Londýně. Jde o jednu z nejprestižnějších vysokých škol umění, designu a technologií.
  • Festival a výstava se otevřou veřejnosti od pátku 8. září do neděle 10. září. Vstup je zdarma.
  • Program začne ve čtvrtek 7. září v devět hodin úvodním slovem Dr. Ralfa Spetha, CEO značky Jaguar Land Rover, po němž se uskuteční série panelových diskuzí. Ty budou zaměřeny na klíčová témata v automobilovém průmyslu.

Společnost Jaguar Land Rover během Tech Festu v Central Saint Martins, představí inteligentní volant budoucnosti. Koncept přelomového volantu budete nosit s sebou domů a stane se vaším společníkem. Sayer je první volant s hlasově ovládaným systémem umělé inteligence (AI), který bude schopen provádět stovky úkonů. Na vyžádání vám může sám založit členství v  servisním klubu JLR, v němž kromě soukromého vlastnictví vozů najdete také nabídku na sdílení vozu s ostatními lidmi z vašeho okolí.

Představte si budoucnost samostatných, elektrických aut propojitelných s jinými elektronickými zařízeními, kde nemáte jen jedno auto, ale volíte si vhodný vůz podle toho, kde nebo kdy ho potřebujete. To je vize, kterou společnost Jaguar Land Rover představuje skrze Sayer. Jde o propojitelný volant a jediný komponent auta, který je nutné vlastnit.

Potřebujete se zítra v osm hodin dostat na schůzku vzdálenou dvě hodiny od domova? Jednoduše požádejte Sayer z pohodlí vašeho obývacího pokoje a on naplánuje, v kolik vstanete, kdy k vám dorazí autonomně ovládané auto a dokonce vám doporučí úseky cesty, během nichž byste převzali řízení a užili si jízdu krajinou.

Tento speciální volant nese jméno po jednom z nejvýznamnějších designérů značky Jaguar, Malcolmu Sayerovi, který pro britskou značku pracoval v letech 1951 až 1970.

 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?