Z New Yorku do L.A. za 26,5 h. Další rekord tajného závodu padl i díky karanténě

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Předchozí rekord s Mercedesem-AMG E63 nevydržel ani půl roku

  • Tentokrát bylo v hlavní roli Audi A8L blíže neznámé specifikace

  • Historie rekordních jízd mezi východem a západem USA mají více než 100 let trvající tradici

V listopadu loňského roku jsme psali o trojici dobrodruhů, která ve výrazně upraveném Mercedesu-AMG E63 zdolala 4480 km dlouhou trasu slavného dálkového „závodu“ Cannonball z New Yorku do Los Angeles za 27 hodin a 25 minut. Nyní to vypadá, že i tento čas padl.

Podle zákulisních informací rekord padl minulý víkend v neděli a tentokrát je hlavním hrdinou bílé Audi A8 z roku 2019 v prodloužené verzi. Posádka si neděli vybrala záměrně, protože v době celosvětové krize je na silnicích o poznání méně osobních aut a poslední den v týdnu navíc nejezdí ani většina kamionů. Přesun z východního na západní pobřeží Spojených států amerických stihla posádka Audi A8L za 26 hodin a 38 minut, což je o 47 minut rychleji než předchozí rekord.

Audi A8 50 TDI quattro vs. Lexus LS 500h AWD: Není hybrid jako hybrid
Přečtěte si také:

Audi A8 50 TDI quattro vs. Lexus LS 500h AWD: Není hybrid jako hybrid

Kromě dvou nepříliš zdařilých fotografií není k mání žádná další dokumentace a neví se ani technická specifikace rekordního Audi A8L. Jisté je pouze to, že i tentokrát posádka do zavazadlového prostoru instalovala obrovské přídavné palivové nádrže, aby se na cestě příliš nezdržovala s tankováním. Dá se předpokládat, že podobně jako trojice v Mercedesu-AMG využívali i tito aktéři nejrůznějších radarů a rušiček, důkladného monitoringu dopravní situace a také množství zvědů rozmístěných po trase.

Historie rekordních jízd mezi východem a západem USA mají více než 100 let trvající tradici. Vše započal v roce 1915 Erwin Baker, který na motorce absolvoval výše zmiňovaných téměř 4500 km za 11 dní. V roce 1933 podnikl stejnou trasu automobilem Graham-Paige „Blue Streak“ a čas stlačil na 53,5 hodiny. Tento rekord vydržel dalších 40 let. Se současnou frekvencí pokusů zanedlouho padne magická hranice 24 hodin.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?