Video: Jediná manuální Zonda Cinque ve švýcarských Alpách. Z jejího zvuku jde mráz po zádech!

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Zonda Cinque je silniční verzí okruhové Zondy R

  • Cena na trhu s ojetinami atakuje čtvrt miliardy korun

  • Původně šlo o vůz s pravostranným řízením a sekvenční převodovkou

Pokud nebudeme počítat jednotlivé speciální edice, které Pagani vyráběl v posledních letech 20 roků trvajícího výrobního cyklu modelu Zonda, je to právě Zonda Cinque, která všechny ostatní již bez tak mimořádná provedení převyšuje.

Zonda Cinque reprezentuje nejostřejší silniční verzi jednoho z nejuznávanějších sportovních automobilů všech dob a jde v podstatě o okruhový model Zonda R s atestací pro provoz na běžných komunikacích. Jméno Cinque odkazuje na počet vyrobených kusů (cinque v italštině znamená 5) a toto provedení bylo vyvinuto na speciální přání hongkongského prodejce, který objednal po pěti kusech jak kupé, tak i roadsteru.

Unikátní Zonda Riviera se vydražila za 128 milionů korun. Má najeto pouhých 900 km
Přečtěte si také:

Unikátní Zonda Riviera se vydražila za 128 milionů korun. Má najeto pouhých 900 km

Ovšem na rozdíl od zbylých devíti kusů, tenhle je mimořádný hned ze dvou důvodů. Tím prvním je to, že majitel ji nechal v Itálii přestavět z pravostranného řízení na levostranné a také vyměnil 6stupňovou sekvenční převodovku za klasické 6stupňové „háčko“. Výkon 7,3litrového atmosféricky plněného V12 zůstal nezměněn, tedy 449 kW (670 koní) a 780 Nm.

Přestože odhadovaná cena Zondy Cinque činí téměř čtvrt miliardy korun, majitel této zářivě oranžové se vydal do zasněžených hor nedaleko Ženevy, kde s dalšími nadšenci do sportovních automobilů fotil a natáčel blíže nespecifikovaný materiál. Dost možná srovnání s upraveným McLarenem 720S, který se ve videu kromě nového BMW X6M a Porsche 911S Cabrio (992) také často objevuje.

Ten zvuk se prostě nikdy neomrzí!

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?