V Británii vznikl kříženec Felicie a Octavie. Má dva motory a jmenuje se Skoduki

6 nových názorů
  • Základem přestavby je Felicia Pick-Up z roku 1995

  • Přední partie evokují Octavii RS Mk.III

  • Pod na zakázku vyrobenou kapotou pracují dva motory Suzuki

Britská společnost Bennett Built Motorsport ve spolupráci s GJP Fabrications postavila pro českého automobilového fanouška mimořádně zajímavý pick-up, který stojí na základech modelu Felicia Pick-Up z roku 1995. Z tohoto „pracanta“ však byla zachována pouze kabina, zbytek vozu je dílem dvou výše zmiňovaných britských automobilových firem.

Přestože je celá stavba založena na pick-upu Felicia, tvary především přední části jsou z velké míry inspirovány modelem Škoda Octavia RS třetí generace před faceliftem. Z tohoto vozu pochází světla a také nárazník, ovšem kapota je, stejně jako blatníky, naprosto unikátní záležitostí, kterou u GJP Fabrications vyrobili. Důvod, proč přední kapota nepochází z Octavie RS Mk.III, je ten, že pod přední kapotou nepracuje 1,3litrový atmosférický čtyřválec jako kdysi, ale dva čtyřválcové motory Suzuki, konkrétně z modelu Swift Sport. Proto také tento zajímavý kříženec dostal jméno Skoduki.

Motory ze sportovního Swiftu nejsou zapojeny sériově, nýbrž paralelně, a jak se zdá, každý z nich bude pohánět jednu z náprav. To ostatně dokládá diferenciál použitý na zdaní nápravě. Že však nepůjde o bůhvíjaký závodní speciál, jednoznačně dokazuje umístění jednoho ze čtyřválcových motorů výrazně před uložení předních tlumičů.

Roman (neregistrovaný)
V Británii byla Škoda vždy všem pro smích. Ani se nelze divit. Postavit jakoukoliv Škodu vedle Jaguaru nebo třeba MG ....Já jezdím autem vyrobeným v Británii a všichni jen závidí.Přitom je to už staré auto. Stále je krasavicí mezi nudným vozovým parkem co tu jezdí.
Pavel (neregistrovaný)
Kdyby to nemelo nadvarenou kaputu, libilo by se mi to, ted to vypada stejne hnusne jako bmw s novyma ledvinkami
Halley (neregistrovaný)
Mně se naopak ta kapota a hlavně maska líbí hodně. Ale jinak se mi pořád do hlavy dere slovo "proč?".
Emil (neregistrovaný)
Pane na nebi... Něco tak hnusného jsem neviděl od představení Cybertrucku... A i ten vypadá proti tomuto jako mistrovské dílo...
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?