Ve Španělsku chystají brutální off-road s výkonem 710 koní. Jmenuje se Golem

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Společnost DSD Design & Motorsport připravuje brutální off-road

  • Motor nabídne výkon 710 koní

  • Vznikne třicet exemplářů, většina už je prodaná 

Jméno DSD Design & Motorsport vám patrně vůbec nic neřekne, pokud bedlivě nesledujete dění v motoristickém světě. Tahle společnost původem ze Španělska se minulý rok přihlásila o slovo, když představila hypersportovní automobil Boreas s maximální rychlosti téměř 380 km/h. Teď přichází s novinkou poněkud jiného ražení.

Nový koncept nese jméno Golem a jak už jste si asi stihli všimnout, nemíří na okruhy, nýbrž do terénu. O design se postarali studenti z Universidad Politécnica de Valencia. Automobil zatím existuje pouze jako model v životní velikosti. Lidé od DSD Design ale plánují tento návrh dotáhnout až do sériové výroby. Vznikne třicet exemplářů.

Doporučujeme: Retro — Dacia Duster není nic nového. Rumunský offroad stejného jména jezdil už v 80. letech

Pod kapotu zamíří blíže nespecifikovaný osmiválec naladěný na 522 kW (710 k), osmistupňová automatická převodovka a samozřejmě nebude chybět pohon všech kol. Počítá se také se systémem natáčení zadních kol. Další technické detaily zatím zůstávají tajemstvím.

DSD Design & Motorsport postupně nabídne více variant, jako první by se měl objevit pick-up. Podle španělských médií vznikne všech třicet exemplářů během nadcházejících tří let. Většina z této série je údajně už prodaná.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?