Je váš Ford Mustang GT pomalý? Kupte mu originální kompresor

04.11.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Ford začal nabízet kit s kompresorem na pětilitrový osmiválec

  • Pasuje na Mustang i pick-up F-150

  • V novém Mustangu zvedne výkon na 700 koní

  • O tovární záruku nepřijdete

Nemůžeme říci, že by byl osmiválec v novém Fordu Mustang GT slabý a auto bylo pomalé. Jasně, není to trhač okruhových rekordů a asi bychom dokázali vyjmenovat pár rychlejších aut, ale těch 450 koní se nám zdá jako zcela dostatečná porce pro důstojný dopředný pohyb. Přesto i s tímhle lze něco dělat, pokud vás nedávno zostudil nějaký načipovaný hatchback.

Ford nyní začal v rámci originálního příslušenství nabízet mechanický kompresor vyvinutý tuningovou dílnou Roush, který pasuje právě na pětilitrový osmiválec modelového roku 2018 montovaný do Mustangu a Fordu F-150. A z osmiválce v Mustangu dostanete opravdu zajímavé hodnoty. Výkon vzroste na 700 koní a točivý moment na 830 Nm.

Doporučujeme: Retro: Ford Mustang přežil i zlé časy. A dnes je to úplný rebel

Ke kompresoru se dodává i příslušenství a nová řídící jednotka. Další důležitou informací je, že pokud vám kit namontuje oficiální servis Ford či schválený servisní partner, nepřijdete o standardní tovární záruku. Na samotnou úpravu také automobilka poskytuje záruku. Jen ještě neznáme cenu, ale na modelový rok 2015 až 2017 stál podobný kit posunující výkon na 670 koní celkem 7100 dolarů, tedy asi 156 000 korun.

Jak to bude s dostupností a homologací pro náš trh, to nevíme. Budete se muset zeptat u svého servisního technika. Se samotným dovozem kitu asi problém nebude a instalace na osmiválec zřejmě také nebude nijak komplikovaná, ale jak to ovlivní záruku a platnost homologace u nás, to je zapotřebí zjistit.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?