V tunelu Blanka shořelo Lamborghini. Není to poprvé

16.01.2020
2 nové názory
Autor: Redakce
  • Kvůli požáru auta byl tunelový komplex Blanka uzavřen v obou směrech

  • Auto kompletně shořelo, zůstaly z něj jen kola a rám karbonového monokoku

  • U tunelu Blanka už jedno Lamborghini hořelo, tenkrát šlo o model Gallardo

U neobvyklého požáru zasahovali ve čtvrtek pražští hasiči. V tunelu Blanka hořelo Lamoborghini. Když se plameny podařilo uhasit, zbyl z auta jen vrak, ze kterého je těžké poznat, o jaký model vlastně šlo. Z trosek zůstaly jen karbonový monokok a nápadná kola, která připomínají ty z raritního modelu Reventón, jehož se vyrobilo jen 21 kusů. Majitel si ale mohl disky jen dokoupit.

Supersport hořel u ústí Bubenečského tunelu v Tróji, před vjezdem byl vidět stoupající dým. Zpráva hasičů ani policistů nehovoří o úmrtí nebo zranění, dá se tedy předpokládat, že řidič a popřípadě i spolujezdec unikli bez následků. Požár ovšem výrazně zkomplikoval dopravu ve městě.

Lamborghini Aventador SVJ: Podívejte se, jak vypadá nejrychlejší sériové auto Nürburgringu
Přečtěte si také:

Lamborghini Aventador SVJ: Podívejte se, jak vypadá nejrychlejší sériové auto Nürburgringu

„Podle předběžných informací má být příčinou požáru technická závada na automobilu. Výše škody se vyšetřuje,“ informovali policisté.

Dým stoupal z ústí tunelu v Troji.

Nejde o první požár italského supersportu v pražském tunelu. V srpnu 2011 vzplálo na výjezdu ze Strahovského tunelu Lamborghini Gallardo. Podle jeho majitele se mu zasekla automatická převodovka, která následně stála za požárem. Škoda se tehdy vyšplhala na čtyři miliony korun.

Helle (neregistrovaný)
To bude mít nějaká pojišťovna radost ( a nebo majitel smutek, když to pojištěné neměl)
  • Našli jste v článku chybu?