V Británii vznikla první Tesla Model S přestavěná na kombi. Další přestavba dorazí na jaře

přidejte názor
Autor: Redakce
  • První Tesla Model S s karoserií kombi je hotová

  • Vůz má na svědomí anglická společnost Quest

  • Další podobná přestavba by se měla ukázat na jaře příštího roku

O Tesle Model S s karoserií kombi se mluví poměrně dlouho. Už v roce 2013 kolovaly po internetu obrázky ukazující, jak by takový vůz vypadal, první reálný exemplář ale dorazil až teď. Nejde ovšem o dílo Elona Muska, nýbrž o individuální přestavbu. Ta vychází vstříc zákazníkovi, který chtěl ve své Tesle vozit vzadu psy.

Úpravu vozu má na svědomí britská společnost Quest, která v podstatě odstranila zadní výklopnou stěnu a na její místo instalovala karbonovou střechu. Samozřejmostí jsou nové páté dveře. Jejich spodní část zůstala nezměněná, jiné je ovšem zadní okno.

Doporučujeme: Končí norská elektrická pohádka? Na těžké Tesly se má vztahovat daň téměř 200 tisíc

Práce zabraly zhruba rok a výsledkem se nedávno zmíněná společnost poprvé pochlubila na sociálních sítích. Na bližší podrobnosti typu objemu zavazadlového prostoru si ale musíme ještě počkat. Zajímavé je, že o projektu od počátku věděla i samotná automobilka.

Další podobný vůz slíbila také společnost RemetzCar. Ta plánuje vyrobit sérii dvaceti exemplářů. Zatím byly zveřejněny pouze designové náčrty, hotový automobil by se měl představit v březnu příštího roku. Mimochodem, zájemci o opravdu prostornou Teslu Model S si u RemetzCar přijdou na své už teď. Tato společnost totiž vyrábí prodlouženou pohřební verzi.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?