Úspěch pro TOKOZ v Itálii

přidejte názor
Autor: Redakce

Evropská jednička v oblasti logistického zabezpečení Daken navázala spolupráci s nejstarším nepřetržitě fungujícím českým výrobcem zámků a kování společností TOKOZ.

Žďárský TOKOZ si připsal důležitý úspěch své řady bezpečnostních mechanismů TOKOZ PRO. Unikátní zamykací systém založený na bázi lamelových stavítek zaujal společnost Daken, evropskou jedničku a poskytovatele komplexního zabezpečení v logistice. Ta bude nyní montovat výrobek ze Žďáru do vlastních bezpečnostních mechanismů pro desítky tisíc zákazníků.

Italský distributor Daken má zastoupení na všech kontinentech a své produkty dodatečného zabezpečení či bezpečnostních schránek dokáže nainstalovat do naprosté většiny nákladních vozů světových automobilek.

Zamykací systém TOKOZ PRO byl pro Daken zakázkově upraven a bude sloužit jako takzvaný insert do těla řady bezpečnostních mechanismů. Insert jako takový bude kompletován přímo ve Žďáru nad Sázavou.

Zámková vložka TOKOZ PRO, která je chráněna českými patenty, pracuje na principu lamelových stavítek. Přináší extrémní ochranu proti nedestruktivním (bumping, planžety), ale i destruktivním metodám (AKU vrtačka, elektropick). Protože nepoužívá pružinkové části je zámek extrémně odolný vůči náročným klimatickým. Vysoká spolehlivost i ve vlhkém a prašném prostředí s možností využívání na exponovaných místech včetně těch, které přichází do přímého styku s vodou, z něj dělá ideální řešení pro automobilový průmysl. Ze systému také vychází mechatronický vložka ePRO, která ho obohacuje o možnost elektronické kontroly přístupů bez nutnosti napojení na elektrickou síť. Dokáže učinit chytrým libovolný mechanismus určený pro konvenční zámkové vložky.

Pro TOKOZ se jedná již o třetí velkou evropskou zakázku v oblasti automobilového zabezpečení. V minulosti jeho mechanismem vybavil vozové skříně svých dodávek francouzský FedEx a vloni zahájil spolupráci s významným distributorem těchto řešení ve Velké Británii.

„Vždy potěší, když náš produkt dokáže obstát v globální konkurenci. Spolupráce se společností Daken je pro nás vstupenkou na globální trh a cestou k řadě dalších příležitostí v segmentu logistiky. Předpokládáme, že se může jednat o způsob, jak ve světě následně představit naši filozofii nejen mechanického, ale i mechatronického zabezpečení v logistických procesech. Právě v elektronizaci vidíme budoucnost oboru,“ zmiňuje obchodní ředitel TOKOZ Petr Neuvirt.

 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?