Uhádnete v současnosti nejprodávanější auto Evropy? Není to ani Golf, ani Octavia

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nejprodávanější vůz v Evropě? Automatickou odpovědí je Golf 

  • Statistiky ale ukazují, že tomu tak v současnosti není 

  • Nejprodávanější vůz na evropském trhu musíme hledat v nabídce automobilky Ford 

Volkswagen Golf je prodejně velmi úspěšný model. Není to příliš překvapivé, protože bývá často považován za etalon hatchbacků nižší střední třídy a navíc se může spolehnout na tradici dlouhou celá desetiletí. Obliba u evropských zákazníků pravidelně řadila tento vůz na první místo ve statistikách prodejů, jenže aktuálně už to neplatí. Nově je nejprodávanějším automobilem Evropy model značky Ford. Tipnete si, který?

Doporučujeme: Český trh v dubnu 2017 — Čtyřoká Škoda Octavia se lidem evidentně líbí

Nebudeme vás napínat, nejnovější evropské statistiky vztahující se k březnu letošního roku říkají, že Ford prodal během zmíněného měsíce 47 263 exemplářů modelu Fiesta, zatímco po Volkswagenu Golf sáhlo 46 795 zájemců. Ford se samozřejmě touto skutečností chlubí, ale je klidně možné, že půjde jen o přechodný stav. Zatímco v případě Volkswagenu se rozbíhal prodej modernizovaného provedení, Ford doprodává dosluhující generaci, kterou brzy nahradí nová Fiesta.

Doporučujeme: Ford Fiesta 2017 — Dvacet otázek a devatenáct odpovědí [první statické dojmy]

Ford celkově prodal v březnu na evropském trhu 199 900 automobilů, což představuje oproti minulém roku nárůst o čtrnáct procent. Nový Ford Fiesta dorazí na trh v létě.

Březen byl obecně pro evropský trh silným měsícem. Dohromady se zde prodalo 1,93 milionu automobilů a to znamená jediné — Evropa vykázala lepší prodeje než americký trh a stala se tak světově druhým největším regionem co do počtu registrací nových aut.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?