Tokijský prototyp Subaru je předzvěstí nového Levorgu. Dostane zcela nový boxer

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Levorg Prototype výrazně vychází ze stávající generace

  • Ostře řezaný design je ovlivněn novým designovým jazykem Subaru „Bolder“

  • Subaru pro nový Levorg zkonstruovalo zcela nový zážehový čtyřválec

Subaru na domácí tokijský autosalon přivezlo prototyp nové generace modelu Subaru Levorg. Subaru Levorg Prototype vypadá ve srovnání se stávajícím modelem ještě dramatičtěji, ovšem při pohledu z boku je evidentní, že novinka vychází ze současné generace. Subaru u mezigeneračních obměn tradičně postupuje tak, že své stávající modely důkladně přepracuje, především z hlediska pevnosti karoserie a použité techniky. Levorg Prototype není výjimkou.

Přestože Subaru sveřepě mluví o prototypu, je téměř jasné, že tohle je z větší části hotový model. Ostře řezané rysy tokijského prototypu jsou první vlaštovkou nového designového jazyku „Bolder“, kterým se Subaru prvně pochlubilo na letošním ženevském autosalonu konceptem VIZIV Adrenaline.

Boční pohled asi nejvíce prozrazuje, že Levorg Protoype je důkladně přepracovaná stávající generace
Subaru bylo nuceno ukončit výrobu plochého dvoulitru EJ20. Nahrazuje ho přeplňovaný boxer o objemu 1,8 l

Technické podrobnosti nejsou známy. Výrobce prozradil pouze to, že Levorg Prototype má pod kapotou zcela nový plochý přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,8 litru.

Kromě nového motoru se v druhé generaci Subaru Levorg představí také nová generace asistenčního systému EyeSight. Nově ho tvoří nejen dvojice předních kamer, ale také dvojice radarů vpředu a vzadu. Ty budou v kombinaci s dalšími senzory kontrolovat 360° prostor kolem vozu.

Sériové provedení nové generace Subaru Levorgu by se na japonský trh mělo dostat v druhé polovině roku 2020, do Evropy dorazí tradičně o něco později.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?