Suzuki má další model od Toyoty. Tentokrát převlečenou Corollu

15.09.2020
přidejte názor
  • Japonská automobilka představila model Suzuki Swace, který je převlečenou Toyotou Corolla

  • Půjde o první kombi v její aktuální nabídce, pod kapotou bude mít hybridní motor

  • Auto se začne prodávat v Evropě na začátku příštího roku

Japonská automobilka Suzuki si pro evropský trh připravila další model, který je vlastně jen mírně upravenou Toyotou. Po plug-in hybridním SUV Across, které je ve skutečnosti Toyota RAV4, přichází na řadu Suzuki Swace. I méně bystrý řidič v něm okamžitě pozná Toyotu Corolla Touring Sports.

Suzuki se samozřejmě ke své spolupráci s největší automobilkou světa dobrovolně přiznává. Důvodem není ani tak její zájem o karoserii kombi, kterou ve svém aktuálním portfoliu nemá, jako spíš to, co má Toyota Corolla pod kapotou. V rámci nahánění emisí se totiž velmi hodí hybridní pohon.

Nabíjecí hybrid Toyota RAV4 ujede přes 1300 km, ale zatím jen v Japonsku
Přečtěte si také:

Nabíjecí hybrid Toyota RAV4 ujede přes 1300 km, ale zatím jen v Japonsku

Suzuki Swace se bude prodávat jen jako full-hybrid. Ten kombinuje benzinový čtyřválec o objemu 1,8 litru s elektromotorem. Systém má mít výkon 90 kW (122 k) K tomu přidává baterii o kapacitě 3,6 kWh, jež umožňuje ujet několik kilometrů čistě na elektřinu. Výsledkem je tak nízká spotřeba, o které ještě automobilka nehovoří. Dá se ale odhadnou, že bude obdobná jako u Toyoty, tedy okolo 3,3 litrů benzinu na 100 km.

Suzuki Swace je pro Toyotu první kombi po dvaceti letech. Navíc je také prvním full-hybridem v její nabídce. Spolu se Suzuki Across, která je plug-in hybridní, tak pomůže k celkovému snižování emisí značky. Tedy pokud bude o takto upravené vozy mezi tradičními zákazníky Suzuki zájem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?