Subaru ještě letos představí plug-in hybridní model. Techniku si půjčí od Priusu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Také Subaru chystá plug-in hybridní model 

  • Novinka se představí ještě letos 

  • Subaru využije techniku Toyoty Prius, podélně uložený motor typu boxer si ale její hybrid ponechá 

Zatímco většina automobilek v dnešní době zuřivě chystá desítky nových elektromobilů, případně už také elektromobily prodává a když nemá elektromobily, tak už nabízí alespoň hybridy, Subaru se do tohoto druhu pohonu příliš nežene. V současné době žádný elektrifikovaný model nenajdete dokonce ani v americké nabídce. Jenže to se už letos změní. Japonská automobilka v průběhu roku představí svůj nový plug-in hybrid.

Doporučujeme: Autonomní elektromobily chtějí všichni. V Rusku už bez řidiče jezdí i Lada Kalina

Se zprávou přišly Automotive News s odkazem na technického ředitele Takeshi Tachimoriho. Ten potvrdil, že připravovaný plug-in hybridní model využije ve velké míře techniku Toyoty Prius. Subaru se tak údajně rozhodlo proto, že kvůli své malé velikosti a omezeným zdrojům se nemůže pustit do rozsáhlého vývoje elektrifikovaných pohonů. Na technické podrobnosti týkající se chystaného hybridu je ale ještě brzy.

Fanoušky Subaru alespoň může těšit skutečnost, že automobilka použije vlastní motor. I nový hybrid tedy bude mít plochý podélně uložený čtyřválec. Takeshi Tachimori odmítl prozradit, ze kterého modelu bude plug-in hybridní novinka vycházet, bylo by ovšem velké překvapení, kdyby to nebyla Impreza, respektive XV. Právě tyto dva modely stojí na nové platformě uzpůsobené kromě jiného také pro zástavbu elektrických pohonů. Uvidíme, zda se japonský hybrid dostane i do Evropy. Dostupné informace zatím slibují pouze výrobu v Japonsku a export do Ameriky.

Doporučujeme: Takhle to dopadne, když dopřejete Subaru XV opravdu vydatnou dávku steroidů

Přestože se Subaru soustředí spíše na crossovery a svůj systém EyeSight, určité zkušenosti s elektrifikovanými pohony přece jen má. Svého času se vyrábělo XV předchozí generace v hybridním provedení (jmenoval se XV Crosstrek Hybrid), ještě o něco dříve vzniklo elektrické vozítko Stella Plug-in. Ostatně i s elektromobilem Subaru do budoucna počítá, na něj si ale zájemci budou muset počkat ještě zhruba tři roky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?