Seat neví, jak pojmenovat španělskou verzi Škody Kodiaq. O pomoc žádá veřejnost

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Také Seat bude mít v nabídce sedmimístné SUV

  • Jaké jméno sourozenec Škody Kodiaq dostane, to se zatím neví

  • Jméno chystaného SUV může navrhnout kdokoliv 

Koncern Volkswagen časem nabídne velké množství nejrůznějších crossoverů. Po úvodní trojici Ateca, Tiguan a Kodiaq budou následovat další modely napříč značkami, takže například sedmimístné SUV začne brzy prodávat i Volkswagen a zkrátka nepřijde ani Seat. Jeho variace na téma Kodiaq dorazí až později. Aktuálně automobilka řeší otázku, jak vůz pojmenovat. Pomoci může každý.

Doporučujeme: Příval koncernových SUV nekončí. Také Seat nabídne vlastní Škodu Kodiaq

Všechno to začalo na autosalonu v Ženevě, kde Seat příchod velkého SUV oznámil. Španělský El País tehdy uzavřel svůj článek dotazem ve stylu „a jak byste nové SUV pojmenovali vy“. Reakce u španělské veřejnosti byla nečekaně velká. Na Seat zažaly chodit náměty od starostů, kteří navrhovali jméno svého města. Právě proto se automobilka rozhodla, že výběr nového jména přenechá veřejnosti.

Seat bude v první fázi sbírat návrhy. Zřídil si k tomu web, kde můžete své nápady zadávat do připraveného formuláře. Případní zájemci mají čas do 22. června. Španělská automobilka chce zvážit každý návrh, takže bude prakticky celé léto vybírat finalisty. Ty oznámí na autosalonu ve Frankfurtu. Z následného hlasování veřejnosti pak vzejde konečné jméno. To bude oficiálně oznámeno v říjnu.

Než začnete vymýšlet něco vysoce kreativního, měli byste vědět, že zde jsou jistá pravidla. Především musí mít navrhované jméno původ ve Španělsku. Je jedno, zda si vyberete horu, řeku, pláž, letovisko nebo nějakou zapadlou vesnici. Jméno by se mělo také dobře vyslovovat a mělo by být dobře zapamatovatelné.

Doporučujeme: První neoficiální obrázky ukazují, jak vypadá nový Seat Arona

Uvidíme, co z toho nakonec vzejde. Chystané SUV bude největším modelem v nabídce Seatu, takže by zde mohlo dobře posloužit třeba největší španělské město Madrid. Jak vám zní spojení Seat Madrid? Nebo máte lepší nápad?

Mimochodem, celkem zábavná je představa podobného přístupu u Škody. To by nám pak po silnicích jezdily modely typu Škoda Slapy (Seat Ibiza), Škoda Morava (León je španělská provincie) nebo třeba Škoda Chýně (Ateca je vesnice západně od Zaragozy).

Do prodeje se španělské sedmimístné SUV dostane příští rok. Letos má Seat na programu malý crossover Arona.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?