„Saab“ se vrátil ze záhrobí. Takhle vypadá staronová elektrická 9-3

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Společnost NEVS představila dva koncepty 9-3

  • Jde o upravený starý Saab 9-3

  • Dojezd na jedno nabití je až 300 km

  • Znovuzrozený Saab má nabídnout výborné jízdní vlastnosti, wifi nebo vzdálený přístup přes telefon 

Saab 9-3 se znovu vrátí na scénu. Už si sice nebude říkat Saab, ale pořád půjde o vůz vycházející ze staršího švédského modelu. Společnost NEVS, která zbytky Saabu vlastní, představí příští týden novou 9-3 v Šanghaji. První obrázky ukazují, na co se můžeme těšit.

Doporučujeme: Absolutně nejrychlejším sériovým autem na Ringu je čínský elektromobil Nio EP9

Kromě základního sedanu 9-3 dorazí také zvýšené kombi označené jako 9-3X. To by mělo být odpovědí na aktuální poptávku po automobilech kategorie SUV. NEVS nesmí používat značku Saab, takže na masce známé logo nenajdete. Základní tvary automobilu zůstaly stejné, především přední část ale byla výrazně přepracována.

NEVS zatím neprozradil žádné bližší detaily týkající se pohonného ústrojí. Jisté jsou tak pouze dvě věci. NEVS 9-3 a 9-3X budou využívat elektrický pohon, kapacita akumulátorů zaručí dojezd až 300 km.

Doporučujeme: V chorvatské Rijece představili svůj první elektromobil. Je to naftová Škoda Octavia

Znovuzrozené modely, které dříve nosily značku Saab, mají zákazníky nalákat také na moderní technologie. Počítá se s wifi hotspotem, vzdálenou aktualizací softwaru a samozřejmě s propojením s chytrými telefony. NEVS ale chce oslovit zákazníky také účinným kabinovým filtrem a navíc se ve své tiskové zprávě odkazuje na historii značky Saab a její bohaté zkušenosti. Díky tomu vůz údajně nabídne zajímavé jízdní vlastnosti.

NEVS 9-3 a 9-3X se teď budou dále testovat, než oficiálně vstoupí do prodeje. Stát by se tak mělo příští rok. Podle dřívějších informací se vůz začne vyrábět ještě letos. 

vana (neregistrovaný)
Věta "kapacita akumulátorů zaručí dojezd až 300 km" je poněkud schizofrenní. Záruka by se měla týkat minimální hodnoty, slůvko "až" ale znamená že jde o maximum
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?