Saab se definitivně „vrací“. Do konce roku začne vyrábět elektrický sedan 9-3

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Příběh automobilky Saab má další pokračování, do konce letošního roku opět začne vyrábět elektrický model 9-3

  • Výroba nepoběží ve Švédsku, ale v Číně 

  • Na tamní trh má automobilka dodat 150 000 elektrických sedanů 9-3

O automobilce Saab toho bylo v posledních letech napsáno opravdu mnoho. Chvíli to vypadalo velmi špatně, chvíli o trochu lépe. Teď se zdá, že došlo k definitivnímu zvratu, který by měl znamenat návrat Saabu z propadliště dějin. Jenže půjde o poněkud jiný Saab, než jaký jsme znali dříve. Automobilka bude vyrábět už pouze elektromobily. Navíc ne ve Švédsku, nýbrž v Číně.

Doporučujeme: Způsobí elektromobily vyšší nezaměstnanost v automobilovém průmyslu?

Společnost NEVS, která zbytky Saabu vlastní, nedávno oficiálně oznámila, že dostala od čínských úřadů povolení k výrobě svých automobilů přímo v Číně. To je pro NEVS životně důležité, protože čínský trh slibuje zajímavou poptávku po elektromobilech a hlavně má tato společnost dodat čínské společnosti Panda New Energy 150 000 elektrických sedanů 9-3.

Za účelem obnovení výroby už v čínském městě Tchien-ťin vzniká nová továrna, která má být hotová ještě letos. Právě ta se postará o co nejrychlejší pokrytí objednávky 150 000 elektrických sedanů. Její kapacita je plánovaná na 200 000 automobilů ročně.

Doporučujeme: Elektromobily produkci CO2 nesníží, dokud se bude elektřina vyrábět hlavně z uhlí

Spuštění výroby a velká čínská zakázka znamená pro NEVS důležitý krok vpřed. Společnost má ambice postupně vyvinout celé portfolio elektrických modelů. Mohlo by se tedy zdát, že se Saab definitivně vrací, ale nesmíme zapomínat na ještě jeden problém. Jak bylo oznámeno v polovině minulého roku, nově vyrobená auta už logo Saab neponesou. NEVS použije své vlastní jméno.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?