Robotické závodní auto vs. profesionální řidič: Souboj s jasným vítězem

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Sérii Formula E by měly časem doplnit také závody vozů bez řidiče 

  • Nedávno byl vývojový prototyp určený pro závody Roborace porovnán se schopnostmi profesionálního řidiče 

  • Překvapení se nekonalo 

O sérii Roborace, která by měla sloužit jako doplněk závodů elektrických formulí, se mluví už delší dobu a na vývoji se stále usilovně pracuje. Nedávno dokonce vyzval vývojový prototyp automobilu DevBot na souboj profesionálního řidiče. Co myslíte, nastala už doba, kdy dokáže stroj porazit člověka?

Doporučujeme: Roborace — Formule bez řidiče poprvé vyrazila na závodní trať. Zatím jezdí krokem

Ne, tedy alespoň ne v tomto případě. Vše se odehrálo na městském okruhu v Římě. Lidskou rasu zde zastupoval Ryan Tuerck. Ačkoliv jde o profesionálního řidiče, není to zrovna specialista na čistou okruhovou stopu, protože se věnuje spíše driftům. Přesto zajel čas 1 minuta a 51,8 s. Následně zajel stejný okruh také automobil bez řidiče, přičemž jeho čas byl 2 minuty a 18,4 s. DevBot se tedy má ještě hodně co učit. Pro upřesnění, závod elektrických formulí v Římě se jel v polovině dubna a naprostá většina závodníků dostala svůj nejlepší čas na stejném okruhu pod minutu a 40 sekund.

Zatímco Roborace na svůj ostrý start stále čeká, další doplňková série je hotovou věcí. Tento víkend se veřejnosti představí během závodů v Berlíně Jaguar I-Pace Trophy, která naostro startuje od příští sezony.

Forest (neregistrovaný)
Pouze špatně naprogramované ovládání. Když není algoritmus správně dán, nemá šanci to udělat správně. Jen záležitostí času.
  • Našli jste v článku chybu?