Plány Porsche na příští rok: Elektromobil Taycan a Cayenne Coupé

11.06.2018
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Elektromobil Porsche dostane jméno Taycan

  • Výkon elektromotorů bude 600 koní a dojezd přes 500 km

  • Příští rok bude představen Cayenne Coupé

Při oslavách 70 let od registrace prvního Porsche se mluví hlavně o tradičních modelech jako Porsche 356 nebo Porsche 911, ale automobilka neváhá připomenout, že jádro prodejů stojí jinde a největší zisky přináší zcela jiné modely. A také že budoucnost není tak romantická. Určitě víte, že Porsche chystá svůj první sériový elektromobil, který je založený na konceptu Mission E.

Nyní automobilka oznámila, že pro připravovaný model má už jméno. Elektrické Porsche se bude jmenovat Taycan, což lze podle automobilky volně přeložit jako „energický mladý kůň“. Pohon budou zajišťovat dva synchronní elektromotory o celkovém výkonu 600 koní. To bude stačit k tomu, aby elektrické Porsche akcelerovalo na 100 km/h za 3,5 sekundy a na 200 km/h za 12 sekund. Dojezd má být přes 500 km.

Doporučujeme Mercedes-AMG 63 S kombi vs. Porsche Panamera Turbo Sport Turismo: Supersporty v přestrojení

Další potvrzenou novinkou je příchod druhé verze oblíbeného SUV Cayenne. Ačkoli Cayenne hraje na trhu roli sportovního SUV, aspoň co se jízdních vlastností a dynamiky týče, přijde ještě druhá varianta se zaoblenou střechou a agresivnějším vzezřením. Ano, Porsche připravuje přímou konkurenci BMW X6.

Šéf Porsche Oliver Blume v rozhovoru pro Autocar potvrdil, že Cayenne Coupé dorazí do prodeje příští rok a technicky bude založen na praktičtějším modelu. Pod kapotou se ale očekávají nové mild-hybridní pohony, které si razí cestu do technciky příbuzných SUV Audi a Volkswagen, a také lze počítat s odlišným laděním podvozku a řízení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?