Peugeot veze do Paříže koncept nového kupé. Bude to nástupce slavné 504?

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Peugeot ukáže na autosalonu v Paříži koncept dvoudveřového kupé 

  • Vývoj této studie trval dva roky 

  • Spekulace slibují model 508 coby technický základ 

S tím, jak se blíží pařížský autosalon, se také množí informace o tom, co zde bude k vidění. Stranou samozřejmě nechce zůstat stát ani domácí Peugeot, který má kromě jiného přichystaný nový koncept. O co půjde, to naznačuje první zveřejněná fotografie.

Z té je jasné, že Peugeot připravil dvoudveřové kupé, přičemž základní tvary nápadně připomínají historický model 504. Oficiální zdroje ale zatím bohužel nic podrobnějšího na toto téma neuvádí, takže se musíme spokojit pouze se zmínkou o tom, že práce na vývoji této novinky trvaly dva roky.

Doporučujeme: Chystá se velká aukce francouzských aut. Nechcete koupit Peugeot 406 z filmu Taxi 2?

Dva roky jsou v dnešní době příliš dlouhá doba na to, aby výsledkem veškerého snažení byl pouze další koncept, který v lepším případě skončí někde v muzeu. Právě proto někteří očekávají více než jen designové cvičení. Klidně by mohlo jít o verzi kupé odvozenou od modelu 508, ale to už hodně předbíháme. Lepší bude, když si počkáme na další podrobnosti.

Příliš dlouho čekat nebudeme, protože pařížský autosalon začíná už druhého října novinářskými dny. K vidění bude kromě tohoto konceptu značky Peugeot také třeba Mercedes-Benz GLE, koncept nového Rapidu od Škody, Kia ProCeed nebo BMW Z4.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?