Paříž 2016: Elektrický Mercedes-Maybach 6 má tu obří kapotu zbytečně

29.09.2016
přidejte názor
Autor: Redakce

  • Studie Vison Mercedes-Maybach 6 naznačuje, jak by mohl vypadat luxusní vůz budoucnosti

  • Čtveřice elektromotorů vyvine výkon 550 kW (750 k)

  • Na jedno nabití ujede až 500 km

Designová studie Vision Mercedes-Maybach 6 se odhalila v rámci festivalu Pebble Beach v Kalifornii. Tento vůz má ovšem jednu zásadní chybu. Tedy pokud to chcete za chybu považovat. Pod předlouhou kapotou se totiž neukrývá pořádný motor. Vlastně tam žádný motor není, takže jestli jste si dělali chutě na moderní vidlicový šestnáctiválec nebo něco podobného, musíme vás zklamat.

maybach 6 (9) Sériová výroba? V dohledné době určitě ne. Berme tento koncept spíše jako designérské cvičení
maybach 6 (1) Čtyři elektromotory si berou energii z akumulátorů pod podlahou a dohromady vyvinou až 750 koní

Tenhle Maybach je totiž elektromobil. Ne, není to ani hybrid, je to čistý elektromobil s udávaným dojezdem 500 km. O pohon se starají čtyři elektromotory, které mají dohromady výkon až 550 kW, tedy skoro 750 koní. Vozu umožňují zrychlit na 100 km/h za méně než čtyři sekundy. Akumulátory jsou ukryté pod podlahou.

Do sériové výroby se designová studie luxusního čtyřmístného kupé Mercedes-Maybach nehrne. Slouží to spíše jako inspirace pro příští modely. Na druhou stranu může naznačovat, co se chystá v budoucnu. Automobilka Mercedes-Benz nyní používá jméno Maybach jako označení vrcholné výbavy svých luxusních modelů. A je připomínáme, že velká třída S se vyrábí také jako kupé a kabriolet...

Navíc každý významný výrobce chce mít svůj elektromobil a Mercedes vyvíjí přímé soupeře vozům americké automobilky Tesla. Letos se v Paříži ukázal elektrický koncept Mercedes Generation EQ a určitě nebude chtít zůstat jen u jednoho modelu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?