Opel Vivaro třetí generace

1 nový názor
Autor: Redakce

Do rychle rostoucího trhu dodávkových automobilů střední třídy vstoupí třetí generace Opelu Vivaro. Prvních dvou generací Vivara, které vznikly ve spolupráci s Renaultem, se od roku 2001 prodalo více než milion. Třetí generace vychází z modelové řady koncernu PSA reprezentované modely Citroën Jumpy a Peugeot Expert. Vůz stejné konstrukce prodává Toyota pod jménem ProAce. V budoucnosti bude Opel odpovědný za globální vývoj lehkých užitkových vozů pro celý koncern PSA.

2019 Opel Vivaro Panel Van

Opel Vivaro nové generace je postavený na platformě PSA EMP2 pro užitkové vozy. Modelová nabídka je přizpůsobena aktuálním požadavkům zákazníků. Vivaro se bude vyrábět jako skříňová dodávka, Crew Cab s kabinou pro šest osob s odděleným nákladovým prostorem, podvozek pro speciální nástavby a osobní minibus Combi.

Místo dosavadních dvou se nové Vivaro bude nabízet ve třech délkách karoserie: 460 cm s nákladovým prostorem o objemu 4,6 m3, 495 cm a 530 cm s maximálním objemem nákladového prostoru 6,6 m3 (s využitím dvířek v dělicí stěně) při užitečném zatížení až 1400 kg, tedy o 200 kg více než předchozí generace. Zvýšila se i povolená hmotnost brzděného přívěsu na 2500 kg, což je o 500 kg víc než dosud. Jen výška vozu je o něco menší – u většiny verzí 190 cm. Vivaro nové generace proto může parkovat v podzemních garážích s nižším stropem.2019 Opel Zafira Panel Van

Systém FlexCargo umožňuje překlopení opěradla prostředního sedadla dopředu, čímž se vytvoří stolek.

Opel Vivaro může být na přání vybaven head-up displejem. Přední kamera a radarový senzor jsou základními kameny pro asistenční systémy a funkce pro udržování jízdního pruhu (Lane Keep Assist), systém čtení dopravních značek (Traffic Sign Recognition), systém varování před čelní kolizí (Forward Collision Alert), systém nouzového brždění (Automatic Emergency Braking) a adaptivní tempomat (Adaptive Cruise Control), samočinně udržující odstup od vpředu jedoucího vozu. Pro usnadnění parkování budou v nabídce ultrazvukové senzory v náraznících.2019 Opel Vivaro Panel Van

Stabilitu a bezpečnost na nezpevněném povrchu (blátě, písku a sněhu) zaručuje systém regulace trakce IntelliGrip. K dispozici bude i podvozek se zvětšenou světlou výškou a ochrannými prvky. Opel bude už od počátku nabízet Vivaro i s pohonem všech kol 4x4 od firmy Dangel.

První vozy se objeví v autosalonech prodejců značky Opel už koncem léta. Osobní verze, představená nedávno na autosalonu v Bruselu, se jmenuje Zafira Life.

2019 Opel Zafira Panel Van

 

Jana (neregistrovaný)
To nový vypadá super. Ale chtěla jsem se zeptat, jestli jste už někdo jezdil s Vivarem? Já jezdím ve VW, tak netuším. Zaujala mě totiž tahle nabídka: https://www.vanscentre.com/uzitkove-vozy/furgon-van/opel-vivaro-20cdti84kw-l1h2-2x-posdvere-navigace/?step=0 Díky ;)
  • Našli jste v článku chybu?