Odvážná Kia Stinger přijede v novém vydání. Šestiválec si nechala

27.08.2020
přidejte názor
  • Kia osvěžila svůj nejodvážnější model jménem Stinger, dostal mírné změny designu i výbavy

  • Pod kapotou se objeví také nový motor Smartstream, ten ale není určen pro evropský trh

  • Nevadí, Stinger se bude prodávat dál s benzinovým šestiválcem. A to i na českém trhu

Ještě ostřejší rysy a na řidiče více zaměřené svezení. To chce nabídnout Kia Stinger, která prošla faceliftem. Nejprve se předvedla na korejském domácím trhu, nyní ale míří i do Evropy. Ještě do konce letošního roku by se měla objevit i na českém trhu.

Jak ji poznáme? Dostane nové LED světlomety, design litých kol, diodový pás na zádi a luxusnější interiér. Na vybraných trzích se také objeví s motorem Smartstream, což je přeplňovaná jednotka 2.5 T-GDI o výkonu 304 koní. Do Evropy se ale nepodívá.

Kia Stonic dostala hybrid i novou elektronickou spojku. Zná svou českou cenu
Přečtěte si také:

Kia Stonic dostala hybrid i novou elektronickou spojku. Zná svou českou cenu

To ovšem nevadí, protože z nabídky zřejmě nejodvážnějšího modelu korejské automobilky nevypadne benzinový šestiválec. Dvojitě přeplňovaný motor 3.3 T-GDI má sílu 373 koní a točivý moment s maximem 510 Nm. Nabídne tedy o tři koně více než před faceliftem. Čtyřválce zůstávají beze změn. Pro všechny motory je připravený osmistupňový automat.

Do interiéru si půjde pořídit novou obrazovku zábavního systému. Dotykový displej bude mít 8placovou úhlopříčku, tedy o palec víc. Na výběr budou také dvě obrazovky v přístrojovém štítu o velikosti 3,5 a 4,2 palce. Ty budou doplněné o klasické budíky. Nebo si půjde připlatit za jejich kompletní náhradu 7palcovým displejem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?