Nový Volkswagen Passat přece jen vznikl jako sedan. Má dvoulitr TSI, elektricky nastavitelné masážní sedačky vzadu a třetí displej pro spolujezdce

02.09.2024
přidejte názor

U nové generace VW Passat se hovořilo o tom, že tato novinka přijede na trh pouze jako kombi. A hle, nový Passat s karoserií sedan má po premiéře. Jenže jak asi tušíte, je tu jistý nepříjemný háček. 

Volkswagen už před příchodem nové generace modelu Passat avizoval, že s tradičním sedanem nepočítá. Na trh tak opravdu dorazila německá novinka pouze jako kombi. Kdo kombíka nechce, ten si musí koupit Škodu Superb. Ta se i v aktuální generaci vyrábí nejen jako kombi, ale také jako liftback. Přesto všechno si před pár dny Passat s karoserií sedan odbyl svou premiéru. A vypadá velmi zajímavě. 

Luxusní záležitost 

Volkswagen prezentuje novou verzi modelu Passat jako luxusní automobil plný zajímavé výbavy. Například vpředu může být kromě digitálního přístrojového štítu a obří středové obrazovky dokonce ještě třetí displej pro spolujezdce. Ten má velikost 10,3 palců. Samozřejmostí je i průhledový displej. 

Volkswageny budou umět vše, ale dovolí jen to, co si zaplatíte. První takový je nový Passat
Přečtěte si také:

Volkswageny budou umět vše, ale dovolí jen to, co si zaplatíte. První takový je nový Passat

Druhá řada pak nabídne luxusní sedadla s elektricky nastavitelnými opěradly. Zadní sedadla mohou mít i osmibodovou masáž. O patřičné ozvučení se stará systém Harman/Kardon vybavený šestnácti reproduktory. 

Paleta motorizací pak zahrnuje přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 220 koní spojený s automatem. Slabší alternativou bude přeplňovaná jedna-pětka. Pokud se vám ale tohle všechno líbí, máme špatnou zprávu. 

Tenhle Passat míří do Číny

Limuzína odvozená od nového Passatu totiž do Evropy vůbec namířeno nemá. Představena byla v Číně a tam se také bude vyrábět. Přesné označení je Passat Pro a kromě jiných novinek jde fakticky o Passat s prodlouženým rozvorem náprav. 

Oproti evropskému kombíku je Passat Pro celkově delší téměř o devět centimetrů a rozvor náprav má větší o tři centimetry. 

Zdroj: tiskový servis Volkswagen

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?