Nový elektrifikovaný Hyundai Tucson nabízí průkopnickou koncepci mild hybridního pohonu

05.06.2018
6 nových názorů
Autor: Redakce
  • Nový Tucson je prvním modelem společnosti Hyundai se systémem částečně hybridního pohonu, který využívá vznětový motor a elektromotor 48 V.

  • Průkopnická technologie poskytuje maximální potěšení z jízdy a zároveň zvyšuje hospodárnost v každodenním provozu.

  • Kompaktní SUV bude v létě uvedeno na evropské trhy.

  • Technika částečně hybridního pohonu přispěje ke globálnímu snižování spotřeby paliva vozidel Hyundai.

  • Zvýšení hospodárnosti až o 7 procent.

  • Hybridní technika bude k dispozici také s novými vznětovými motory Smart Stream 1,6 litru.

Nový Hyundai Tucson, jehož výroba bude zahájena tento měsíc, bude vybaven hospodárným částečně hybridním pohonem s napětím 48 V. Jedná se o první model v produktové řadě značky Hyundai – a jeden z prvních v celém automobilovém průmyslu – nabízející novou techniku, s níž Hyundai směřuje k čistější budoucnosti. Výroba nového kompaktního SUV bude zahájena v červnu 2018 a jeho uvedení na evropské trhy bude následovat v létě. Nový Tucson, navržený a vyráběný v Evropě, splňuje nejvyšší standardy kvality. Celé portfolio vylepšených motorů pro model Tucson splňuje novou emisní normu Euro 6d Temp. Nový Tucson nabízí také významně vylepšený design a širší výběr vyspělých komfortních a bezpečnostních systémů, aby navázal na úspěchy předchůdce, který byl nejprodávanějším modelem značky Hyundai v Evropě v letech 2016 a 2017.

Díky novému systému částečně hybridního pohonu pro náš nejprodávanější model rozšiřujeme strategii elektrifikace, abychom zpřístupnili techniku čistého pohonu ještě většímu okruhu zákazníků,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, zodpovědný za marketing a produkt. „Na této cestě činíme další důsledné kroky, a proto byl velmi hospodárný systém pohonu vyvinut inženýry v našem evropském technickém středisku. V budoucnosti jej budeme dodávat v kombinaci s dalšími motory v rámci velmi rozmanitého sortimentu elektrifikovaných řešení.“ 

Úspora paliva s maximálním potěšením z jízdy

Nový Tucson je prvním vozem značky Hyundai, který je vybaven systémem částečně hybridního pohonu s napětím 48 V, a to v kombinaci se vznětovým motorem 2,0 litru. Elektrifikovaná část systému zahrnuje lithium-iontové akumulátory 48 V/0,44 kWh, generátor s funkcemi spouštěče a elektromotoru MHSG (Mild Hybrid Starter Generator), nízkonapěťový měnič stejnosměrného proudu LDC (Low Voltage DC/DC) a invertor. Při akceleraci podporuje MHSG spalovací motor výkonem až 12 kW, čímž snižuje spotřebu paliva. Systém automaticky přepíná mezi použitím hnací síly spalovacího motoru a rekuperací kinetické energie. MHSG dokáže zajišťovat mírnou akceleraci využíváním energie z akumulátorů, čímž snižuje zatížení spalovacího motoru, a při intenzivní akceleraci podporuje spalovací motor dodatečným točivým momentem. Během zpomalování prostřednictvím brzdění motorem či brzdovou soustavou jsou rekuperací kinetické energie nabíjeny akumulátory. Systém tímto způsobem významně snižuje spotřebu paliva a emise CO2bez kompromisů z hlediska maximálního potěšení z jízdy.

Nový systém elektrifikace nabídne zákazníkům výhodný poměr mezi pořizovací cenou a úsporou nákladů, která vyplývá ze snížení spotřeby paliva a emisí CO2.

Cílem značky Hyundai je snížit pomocí této techniky spotřebu paliva a emisí CO2až o 7 procent v kombinaci s mechanickou převodovkou po přepočtu dle metodiky EU*.

Vznětový motor 2,0 litru je se 137 kW/186 k nejvýkonnější jednotkou, nabízenou pro nový Tucson. Dodává se s pohonem všech kol a může být kombinován s novou 6stupňovou mechanickou převodovkou, nebo na přání s nově vyvinutou 8stupňovou samočinnou převodovkou.

Od jara 2019 bude technika částečně hybridního pohonu s napětím 48 V pro nový model Tucson k dispozici také s novým vznětovým motorem Smart Stream 1,6 litru.

Jindra (neregistrovaný)
Fakt se toho nebojí a za to mají můj velký obdiv. Jejich nápady nemají chybu ty auta jsou nádherný ve všech ohledech.
Václav Zimr (neregistrovaný)
Vypadá fakt hezky, tuto Korejskou automobilku sleduji již nějaký čas a musím říct, že se mi opravdu líbí jejich přístup. To není jak ve škodovce, kde zaspali dobu a teprve teď uvažují nad nějakým "elektro vozem" ještě ve spolupráci s Izraelci...:D
Milan Syrový (neregistrovaný)
Vypadá fakt pěkne, Hyundai se s tím nemazlí, jednou jeden skvost za druhým. Nejvíc se těším na to jejich Nexo snad bude možnost si někde vyzkoušet.
Aleš Vyhlídal (neregistrovaný)
Zelená budoucnost, tak to má být, já viděl Konu v elektro verzi a vypadá fakt luxusně, to podle mě brzo škodovku odrovná tímhle agresivním stylem od hyundai
Jirkos (neregistrovaný)
Tak to asi škodě trochu nakopali zadek, protože ta se teď teprve probouzí a jakože začne vyrábět elektromobily...
Petr Okoukal (neregistrovaný)
Tak todle je bych si klidně i pořídil. Vypadá to velice pěkně. Jde vidět, že tato Korejská automobilka neusla na vavřínech !!
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?