Nesmrtelný Fiat 500 slaví. Výroba novodobé verze překročila dva miliony exemplářů

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Novodobý Fiat 500 se vyrábí od roku 2007

  • Aktuálně produkce překročila hranici dvou milionů vyrobených kusů

  • Italský bestseller nestárne, v prvním čtvrtletí letošního roku bylo v Evropě prodáno zhruba 60 tisíc kusů, což je dosavadní rekord tohoto modelu 

Původní Fiat 500 je jedna z největších ikon automobilového průmyslu vůbec a zdá se, že i novodobé provedení kráčí ve stopách svého předchůdce. Fiat totiž vyrábí současnou pětistovku už od roku 2007 a o vůz je stále zájem. Nedávno se proto mohlo slavit překročení hranice dvou milionů vyrobených exemplářů.

Jestli si myslíte, že je Fiat 500 okoukaný, zastaralý a že už o něj nikdo nebude mít zájem, tak se hodně pletete. Pětistovka trvale patří k nejprodávanějším městským automobilům. A navíc Fiat během prvního čtvrtletí letošního roku prodal téměř 60 tisíc exemplářů. V jedenáctém roce svého působení na trhu tak dosáhl tento model svého historicky nejlepšího čtvrtletního výsledku.

Doporučujeme: Test Abarth 595 Competizione

Fiat 500 se vyrábí v polské továrně Tychy od roku 2007. Ve stejném roce tento vůz získal také titul Car of the Year (porazil Mazdu2, Ford Mondeo nebo Mercedes-Benz třídy C). Jubilejním exemplářem s pořadovým číslem 2 000 000 bylo provedení 500C Collezione osazené dvouválcovým motorem o výkonu 63 kW (85 k). Auto zamíří do Itálie.

Jakkoliv jsou dosavadní výsledky novodobého Fiatu 500 velmi zajímavé, na předchůdce to zatím ještě nestačí. Od roku 1957, kdy se objevila původní verze, bylo do dnešních dnů vyrobeno přes šest milionů exemplářů.

Fiat 500 2000000

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?