Nejlevnější nové Bugatti stojí 770 tisíc. Se speciálním klíčkem může mít až 13,6 koní

přidejte názor
  • Bugatti začalo nabízet svůj lidový automobil 

  • Základní cena je v přepočtu „pouze“ 770 tisíc korun 

  • Jde o zmenšenou repliku modelu Type 35

  • Elektromotor pohání zadní nápravu. Výkon závisí na zvoleném režimu 

  • Nové elektrické Bugatti je určeno jak pro děti, tak pro dospělé. Vyrobeno bude 500 exemplářů 

Pokud chcete nové Bugatti, až do dnešního dne jste potřebovali obrovské množství peněz, protože k dispozici byl pouze Chiron. Aktuálně ale automobilka představuje nový vůz, jehož cena začíná částkou v přepočtu „pouze“ 770 tisíc korun. Je to elektromobil. A i když by se mohlo zdát, že je určený pro děti, není to tak docela pravda.

Bugatti Divo je „sportovní“ Chiron za skoro 129 milionů
Přečtěte si také:

Bugatti Divo je „sportovní“ Chiron za skoro 129 milionů

Bugatti u příležitosti 110. výročí oživilo myšlenku zmenšeného modelu Type 35, starou téměř sto let. Ettore Bugatti totiž v roce 1926 postavil pro svého syna elektricky poháněnou repliku v poloviční velikosti. Zájem o autíčko byl ovšem tak velký, že se nakonec začalo regulérně vyrábět. V letech 1927 až 1936 vzniklo zhruba pět stovek exemplářů. Teď automobilka přichází s podobným receptem. Několik podstatných věcí se ale změnilo.

Tou hlavní je zaměření auta. Novodobé provedení elektrického Type 35 je totiž vyrobeno ve tříčtvrteční velikosti, takže je větší. Automobilka stále míří na děti, ale za volant mohou usednout i dospělí. Tomu také odpovídá výkon elektrického motoru, který pohání přes samosvorný diferenciál zadní nápravu. Zatímco v režimu pro děti je výkon 1 kW a nejvyšší rychlost omezena na 20 km/h, režim pro dospělé má 4 kW a omezovač posunutý na 45 km/h. Stejně jako u plnokrevných Bugatti si také zde můžete dokonce objednat Speed Key, který vám dopřeje výkon 10 kW a odstaví omezovač. Kolik pak elektrická replika Type 35 jede, to Bugatti neuvádí.

Auta postavená z lega: od formule po kladenské Bugatti Chiron
Přečtěte si také:

Auta postavená z lega: od formule po kladenské Bugatti Chiron

Tisková zpráva zmiňuje fakt, že na výrobu byla použita technologie 3D tisku. Jejím základem je digitální sken originálního Type 35, postaveného v roce 1924 pro Grand Prix v Lyonu. Montáž je ale prováděna ručně. Kromě elektromotoru jsou zde také lithium-iontové akumulátory, které lze z auta snadno vyndat.

Případní zájemci by si měli pospíšit. Bugatti začalo přijímat objednávky na zmenšené elektrické Type 35 právě dnes a k dispozici je pouze 500 exemplářů. Produkce bude zahájena na podzim, takže při troše štěstí byste mohli letos nadělit pod stromeček své ratolesti opravdu krásný dárek (se kterým si navíc budete moci také zajezdit).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?