Modernizovaný Volkswagen California nabídne více displejů, pohodlnější postele a řadu asistentů

přidejte názor
  • Volkswagen představil facelift modelu California 

  • Hlavní změny jsou shodné s tím, co už dříve automobilka představila v rámci modernizace základního modelu T6.1

  • Obytná California navíc dostala také pohodlnější postele, hezčí interiér nebo nový displej pro ovládání funkcí potřebných pro kempování

  • Volkswagen California 6.1 se světu představí koncem srpna na Caravan Salonu v Düsseldorfu 

Začátkem letošního roku představila automobilka Volkswagen facelift modelu T6, takže bylo pouze otázkou času, kdy se stejných změn dočká rovněž obytné provedení California. Stalo se tak právě dnes. California 6.1 také dostane veškeré novinky týkající se základní T6.1, navíc ale přidá některé úpravy, které by měly přinést pohodlnější kempování. Světová premiéra proběhne koncem měsíce v Düsseldorfu.

Nový Volkswagen California 6.1 bez problémů poznáte na první pohled podle přepracované přední části. Opět se bude nabízet trojice variant Beach, Coast a Ocean, přičemž na prvních fotkách je k vidění právě nejvyšší specifikace Ocean. Ta se podle tiskové zprávy liší od nižších dvou výbav větším množstvím chromových prvků na karoserii.

Volkswagen California Ocean 2.0 TDI 150 kW a malý výlet za velkým větrem
Přečtěte si také:

Volkswagen California Ocean 2.0 TDI 150 kW a malý výlet za velkým větrem

V interiéru najdeme nově zpracované posuvné dveře skříněk, kryt kuchyňského koutu odklopíte pomocí nového tlačítka, přichází nové dekory nábytku a především Volkswagen slibuje pohodlnější postele. Jednou z těch nejdůležitějších novinek je pak výměna zastaralého displeje pro ovládání veškerých funkcí vozu potřebných pro kempování za displej nový, kde si můžete kromě jiného zobrazit také aktuální příčný i podélný náklon automobilu.

Vůbec poprvé nabídne Volkswagen California rovněž plně digitální přístrojový štít, nechybí nové multimediální systémy s navigací a posilovač řízení je i v případě tohoto slavného obytného vozu od teď elektromechanický. Díky tomu mohly být nasazeny nové asistenční systémy, jako třeba Lane Assist, Park Assist, asistent pro couvání s přívěsem nebo systém stabilizující vůz při bočním větru. Pokud jde o dostupné motorizace, zákazníci dostanou k dispozici dvoulitrový naftový čtyřválec, který samozřejmě plní aktuální emisní limity.

Světová premiéra přepracovaného Volkswagenu California 6.1 proběhne na Caravan Salonu v Düsseldorfu koncem měsíce. Na téma zahájení prodeje zatím automobilka pouze říká, že „svou novinku ještě prodávat nezačala“.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?