Limitovaná edice Audi R8 Coupé oslavuje působení značky v motorsportu

13.04.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Audi oslavuje působení v motorsportu limitovanou edicí R8

  • Technika je stejná, mění se pouze estetické detaily

  • Audi také připravuje nové modely s označením Audi Sport

Včera jsme tu měli závodní Audi R8 LMS GT4 a dnes automobilka představuje další zajímavost. Je jí limitovaná edice Audi R8 Coupé, které se jmenuje Audi Sport Edition. Vznikne jen dvě stě řádně očíslovaných kusů. Cílem je nejen oslavit působení značky a modelu v amatérském a profesionálním motorsportu, ale také připomenout založení nové divize.

Audi totiž začne vyrábět modely s označením Audi Sport, které nebudou následovat stejný životní cyklus jako modely s označením RS. U nich platilo, že vždycky přišly až s odstupem času, tedy že se představil nový model a následně Audi připravovalo verzi RS. Modely Audi Sport jsou ale vyvíjené paralelně od začátku.

Doporučujeme: Audi nebude do aut dávat „driftovací režim“. Zásahy chce nechat na řidiči

Během následujících let uvidíme osm modelů divize Audi Sport a právě tahle limitovaná R8 je tím vůbec prvním. Počítá se ale i s několika crossovery a SUV. Na to je ale ještě spousta času. Pokud jde o nyní představenou R8, vzadu má samozřejmě stále atmosférický desetiválec. Ten může mít výkon buď 397 kW (540 k), nebo 449 kW (610 k). Ano, samozřejmě chcete tu rychlejší verzi.

Převodovka je dvouspojková sedmistupňová a základní parametry se od standardní R8 nijak neliší. Dostanete ale nová 20" kola a spoustu detailů, které vám budou neustále připomínat, že nejezdíte běžnou verzí. Ceny začínají v Německu u 181 900 eur (4 860 000 Kč) za základní model, silnější provedení stojí od 205 800 eur (5 495 000 Kč).

Otevřít tiskovou zprávu

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?