Lada zahájila výrobu modelu Vesta SW a Vesta SW Cross. Dorazí ruský „Scout“ do Evropy?

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Lada začala vyrábět novou Vestu s karoserií kombi 

  • Do výroby se dostalo také oplastované provedení Cross 

  • Na trh dorazí ruské novinky na podzim 

Model Vesta je pro automobilku Lada velmi úspěšný, takže je celkem logické, že jeho nabídku dále rozšiřuje. Před pár dny byla oficiálně zahájena výroba provedení kombi a jeho oplastované verze Cross. První zájemci se dočkají ještě na podzim tohoto roku.

Lada označuje ve své tiskové zprávě Vestu SW za spolehlivé a kvalitní auto. Během vývoje údajně vzniklo na 200 prototypů, přičemž se testovalo při teplotách od -40 °C do 55 °C. Karoserie kombi dostala oproti sedanu 33 nových dílů, které mají zvýšit tuhost a snížit vibrace. Celkově znamená příchod kombíku 79 úplně nových nebo upravených dílů.

Doporučujeme: Lada Vesta Exclusive jde do prodeje. Nabízí Alcantaru, kůži, navigaci i ambientní osvětlení

První vyrobený exemplář Lady Vesta SW zamířil do školicího střediska. Na trh se tato novinka dostane v průběhu podzimu. Výroba probíhá v Iževsku.

Sériové provedení Vesty SW jako takové bylo představeno už před několika měsíci. Po stránce rozměrů se vůz oproti sedanu neliší, jiná je pouze výška. Kombi je vyšší o 15 mm, provedení Cross je ale ještě vyšší, protože namísto standardní světlé výšky 178 mm má podvozek této varianty 204 mm. O vstupu nového kombi na evropský trh Lada zatím nic neříká, podle všeho to je ale pouze otázka času. Sedan už se tu prodává. Kombi by navíc mohlo přilákat další zákazníky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?